ОБЩИНСКИ СЛУЖИТЕЛИ В ЗЛАТИЦА Залесиха сто фиданки

  • 0
  • 112 преглеждания

По инициатива на служителите от звено „Гора” при Община Златица и по повод Деня на гората, на 16 април работещите в общинската администрация проведоха акция по залесяване и създаване на зелени площи на няколко места в града. Сутринта общинарите засадиха 100 фиданки бял и черен бор, офика и ясен, в района, северно от железопътната линия в участъка на ул. „Гълъбец“ в града. Целия терен е почистен и от натрупаните отпадъци.

Към обяд групата работи по подравняване на терените и създаване на зелени площи на ул. „Софийско шосе“, при западния изход на Златица, до ресторант „Тасманийски дявол“. Въоръжени с подходящи инструменти представителите на местната власт почистиха местата за озеленяване, обработиха почвата и посяха тревна смес в оформените с бордюри триъгълни площи.

Акцията е била предвидена да се проведе преди десетина дни, но поради лошите метеорологични условия е била отложена, информира Вера Додова от ОбА. Общинските служители призовават гражданите да опазват фиданките, както и да не изхвърлят боклуци на нерегламентирани места.

КОМПАНИИ ОТ ГРУПА ГЕОТЕХМИН  Подписаха рамково споразумение с Община Златица за подкрепа на приоритетни проекти
Prev Post КОМПАНИИ ОТ ГРУПА ГЕОТЕХМИН Подписаха рамково споразумение с Община Златица за подкрепа на приоритетни проекти
Next Post УЧЕНИЦИ ОТ СТОЛИЦАТА Реализират проект за филм за Априлското въстание в Копривщица
Related Posts

Leave a Comment: