КОМПАНИИ ОТ ГРУПА ГЕОТЕХМИН Подписаха рамково споразумение с Община Златица за подкрепа на приоритетни проекти

  • 0
  • 88 преглеждания

По Благотворителна програма „Българските добродетели“ ще се ремонтира част от „В и К“ мрежата в града

На 22 април в гр. Златица се състоя официално събитие, на което беше подписано рамково споразумение с „Геотехмин“ ООД, „Елаците-Мед“ АД, „Геострой“ АД и „Геотрейдинг“ АД. Споразумението предвижда четирите фирми от Група ГЕОТЕХМИН да подкрепят проекти от важно значение за местните общности.

Златица е петата община, в която ще се финансират социално значими проекти по Благотворителната програма „Българските добродетели“. В общините Мирково, Етрополе, Чавдар и Челопеч проектите са стартирани. Те са в областите здравеопазване, образование и качество на живот.

Споразумението с Община Златица бе подписано от кмета инж. Стоян Генов, Доминик Хамерс, изпълнителен директор на „Геотехмин“ ООД и инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на „Елаците-Мед“ АД. На събитието присъства и председателят на ОбС инж. Любомир Цветков.

Кметът на Златица инж. Генов изказа благодарността на жителите на общината за приноса на Група ГЕОТЕХМИН. „Ние сме пример за партньорство сред общините в България. Благодарни сме, като община за това, което Групата и  четирите компании правят за Златица и цялото Средногорие в социален план. Това партньорство се задълбочи. Почти няма проект на общината без участието на „Геотехмин“, „Елаците-Мед“, „Геострой“ и „Геотрейдинг“. Особено важна социална роля изиграха насочените средства за здравните кабинети в трите населени места - Петрич, Църквище и Карлиево“, каза инж. Генов.

Той допълни: „С подписването на днешното споразумение искам да акцентирам, че за партньорството, което Група ГЕОТЕХМИН ни предложи, взехме решение на заседание на Общинския съвет и се обединихме около това то да бъде насочено изцяло към голямата нужда на нашия град – подмяна на водопровод и асфалтиране на улици. За мен е чест да сте тук и да работим заедно за благоустрояването на общината“.

Инж. Любомир Цветков подчерта, че компаниите винаги са оказвали подкрепа за общините от Средногорието и помощта, която оказват в този момент на Златица ще допринесе изключително много за подобряване качеството на живот на нейните жители. Проектите ще се финансират по програма  „Българските добродетели“, чийто инициатор за създаването е управителят на „Геотехмин“ проф. дтн инж. Цоло Вутов.

„От основаването на програмата до момента Група ГЕОТЕХМИН увеличи инвестициите в сферите на образованието, инфраструктурата и качеството на живот на местните общности. През 2020 г. ние предложихме помощ на общините в района на дейност на „Елаците-Мед“ АД във връзка с пандемията от Covid-19 и очакваните последствия. Вярваме, че трябва да оказваме подкрепа когато и където е най-нужно“, сподели Доминик Хамерс, изпълнителен директор на „Геотехмин“ ООД.

„Добрите взаимоотношения между общините от региона на Средногорието и компаниите от Група ГЕОТЕХМИН се основават на диалог, уважение и желание за растеж и развитие. Ние вярваме, че с общи усилия ще преодолеем предизвикателствата и сме уверени, че инвестициите, които правим, са от изключителна полза за създаване на благоприятна среда за работа и живот. Подкрепата, която оказваме в този момент на Община Златица, е от ключово значение за благоустрояването на града и е поредното доказателство за отговорната политика на дружествата“, заяви инж. Драгомир Драганов.

ОбС Златица е одобрил проект, който включва подмяна на части от амортизираната „В и К“ мрежа в града. Очаква се работата по проекта да стартира скоро.

ПРИКЛЮЧИ УЧЕНИЧЕСКИЯТ КОНКУРС „БЪДЕЩЕТО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО“ НА ГРУПА ГЕОТЕХМИН  Журито обяви 39 първи, 28 втори и 26 трети места
Prev Post ПРИКЛЮЧИ УЧЕНИЧЕСКИЯТ КОНКУРС „БЪДЕЩЕТО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО“ НА ГРУПА ГЕОТЕХМИН Журито обяви 39 първи, 28 втори и 26 трети места
ОБЩИНСКИ СЛУЖИТЕЛИ В ЗЛАТИЦА   Залесиха сто фиданки
Next Post ОБЩИНСКИ СЛУЖИТЕЛИ В ЗЛАТИЦА Залесиха сто фиданки
Related Posts

Leave a Comment: