ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ В ЧАВДАР Дариха лични средства на болницата

  • 0
  • 117 преглеждания

Лични средства в размер на 3400 лв. са дарили на МБАЛ – Пирдоп всичките единадесет членове на Общински съвет – Чавдар и кметът Григор Даулов, съобщиха от лечебното заведение.

Председателят на местните законодатели Мария Томева сподели за в. „Регион“, че инициативата се зародила спонтанно и общинските съветници я приели веднага и без колебания. Те решили да помогнат на болницата в усилията й да предприеме допълнителни мерки за справяне със заразата с коронавируса и за набавяне на необходимата апаратура, предпазни средства, консумативи, други материали в трудната обстановка в страната.

Като виждаме в каква ситуация се намира България, а и целият свят, решихме да помогнем на нашата болница. Решихме да дарим свои средства на МБАЛ и смятаме, че това е една много необходима в момента подкрепа, в която могат да се включат и други хора и институции от Средногорието, каза г-ца Томева. И показа документа от 24 март за превод на сумата по дарителската сметка на стационара.

От лечебното заведение са изпратили благодарствено писмо до дарителите, в което се изразява признателност за тяхното съпричастие към усилията на ръководството му и медицинските специалисти, призвани да ни предпазват от опасния „Ковид – 19“.

Кметът Григор Даулов сподели, че МБАЛ е много важна за хората от Средногорието, тя е изключително необходима, и ще е първата бариера за нашата защита и лечение не само от коронавируса. На сесия на ОбС – Чавдар са гласувани средствата, които общината ще предоставя на болницата за дофинансиране на нейните разходите по оперативния дефицит. Месечната сума е увеличена и задължението вече се изпълнява, подчерта той.

Г-н Даулов и г-ца Томева призоваха и други да помогнат в настоящата усложнена обстановка на районната болница.

Prev Post В ПИРДОП Създадена е организация за подпомагане на възрастни хора
ГРИГОР ДАУЛОВ – КМЕТ НА ОБЩИНА ЧАВДАР:   Хубавото ще дойде отново при нас
Next Post ГРИГОР ДАУЛОВ – КМЕТ НА ОБЩИНА ЧАВДАР: Хубавото ще дойде отново при нас
Related Posts

Leave a Comment: