ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „СВЕТИ СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ В С. ЧЕЛОПЕЧ Отвори врати за родители на ученици

  • 0
  • 91 преглеждания

В събота – 4 юли, педагогическият колектив на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ проведе съвместната инициатива с Община Челопеч „Ден на отворени врати“ на учебното заведение. Проявата бе насочена да се даде възможност на родители на ученици, най-вече на бъдещи възпитаници на училището, да се запознаят с учителите и материалната база, в която ще се подготвят техните деца.

Пред отзовалите се на поканата на двете институции говори временно изпълняващата длъжността „Директор“ на училището Нонка Банкова – преподавател по английски език, преди да поеме ръководството на ОУ – Челопеч. Г-жа Бантова представи колектива от 17 педагози, които през учебната 2019 – 2020 година са работили със 189-те ученици, от подготвителна група за 6-годишни деца, до седми клас. Всеки един от тях сподели своите отговорности и професионален опит, някои от които с над 40 години в образователната сфера.

Директорът Нонка Бантова подчерта и показа чрез мултимедийна презентация отличната материална база на училището, реновирано преди няколко години по проект от общината и с подкрепата на кмета инж. Алекси Кесяков. Учебното заведение има за свои партньори още компаниите от региона „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, „Елаците-Мед“, които помагат на педагозите в повишаване качеството на образованието на децата и учениците.

Възпитаниците на училището могат да избират в какви извънкласни форми да се включат измежду спортовете плуване, приложно колоездене, борба, източни бойни изкуства, както и да научат китайски език, народни и модерни танци. В учебното заведение са изградени и функционират успешно клубове по художествена гимнастика, по пожарна безопасност, безопасност на движението по пътищата, забавна математика, по екология, по спелуване, мажоретен състав и др.

Педагогическият колектив на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, което е средищно като учебно заведение, предлага на своите възпитаници целодневно обучение с интерактивни и иновативни методи на преподаване, безплатен транспорт и столово хранене, просторни и модерно обзаведени кабинети, занимания в Спортен комплекс „Хармония“. За качеството на преподаването красноречиво говорят завоюваните призови места в национални конкурси по математика, физика, спелуване на английски език от негови възпитаници. На преминалото преди няколко седмици Национално външно оценяване на учениците от седми клас, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ е на първо и второ място по математика и български език сред учебните заведения в Средногорието и на седмо и дванадесето място в Софийска област, сподели гордостта си от успехите на възпитаници на училището г-жа Бантова. Повечето от тях продължават обучението си в ЧПГЧО „Челопеч“ и постигат още по-високи резултати. Отличникът на Випуск 2020 г. на елитната езикова гимназия е възпитаник на училището, подчерта тя.

За високата отговорност на педагозите и за организираните в училището извънкласни форми на работа, говориха пред присъстващите преподаватели по китайски език и родители. Алиция Стоянова, отговорник по образованието към Община Челопеч се спря на ползотворното партньорство между двете институции. Г-жа Стоянова заяви, че иновативните идеи и начинания на педагозите се подкрепят и насърчават. Вие поверявате децата си в ръцете на най-добрия екип на учебно заведение в района на седемте общини, обърна се тя към родителите. Община Челопеч е сред първите в областта по обхват на учениците. Няма отпаднали или непосещаващи училището ученици, което е доказателство за високия професионализъм, знания и педагогически умения на екипа, ръководен от г-жа Бантова, каза Алиция Стоянова.

Участващите в Деня на отворени врати на ОУ – Челопеч родители от селото и съседни общини имаха възможност да разгледат богатата материална база на учебното заведение. Гостите се запознаха с условията за занимания на учениците и педагозите и се увериха, че в него се работи за обучението и възпитанието на децата от утрешния ден на Република България.

В КОПРИВЩИЦА И СМОЛСКО  Празнуват Свети Петър и Свети Павел
Prev Post В КОПРИВЩИЦА И СМОЛСКО Празнуват Свети Петър и Свети Павел
РЪКОВОДСТВОТО НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ ОТ КОПРИВЩИЦА   Отчете дейността на организацията за миналата година
Next Post РЪКОВОДСТВОТО НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ ОТ КОПРИВЩИЦА Отчете дейността на организацията за миналата година
Related Posts

Leave a Comment: