ОТ ПЪРВИ ЮЛИ 2019 Г. РОЛАНД ХАРИНГС Заема поста главен изпълнителен директор на Групата „Аурубис“

  • 0
  • 105 преглеждания

Надзорният съвет на Групата „Аурубис“ избра Роланд Харингс за нов главен изпълнителен директор на международния медодобивен концерн. Г-н Харингс ще встъпи в длъжност от 1 юли 2019 г. и ще наследи Юрген Шахлер (64), който, както бе обявено през декември, ще се оттегли на 30 юни т. г.

Роланд Харингс (55) е дипломиран инженер от Рейнско-Вестфалския технически университет, Аахен, Германия. От 2014 г. е главен изпълнителен директор на МКМ Mansfelder Kupfer and Messing GmbH (MKM)– водеща европейска компания за производство на заготовки от мед и медни сплави, базирана в Хетщед, Саксония – Анхалт. Преди това е вицепрезидент на производителя на алуминиеви продукти Novelis Inc., Атланта, САЩ и оглавява европейското подразделение на компанията за доставки към автомобилната индустрия. Той ръководи и разширяването на автомобилните подразделения на Novelisв Китай и САЩ.

„С Харингс, Групата „Аурубис“ привлича изключително успешен мениджър с над 25-годишен международен опит в базовите индустрии - алуминий, мед и месинг”, заяви председателят на Надзорния съвет на Групата „Аурубис“ проф. д-р Фриц Варенхолт. „С познанията си в металообработващата индустрия, с предизвикателствата и възможностите за бъдещето и със своята убедителна личност, Харингс има точния профил, за да продължи стратегическото развитие на „Аурубис“ към мултиметална компания и да го приложи успешно на оперативно ниво“, допълни Варенхолт.

Материалът е предоставен от „Аурубис България“

КУКРИТЕ ОТ БУНОВО  С втора награда от фестивала „На гости у Шопско“
Prev Post КУКРИТЕ ОТ БУНОВО С втора награда от фестивала „На гости у Шопско“
Д-Р ИНЖ. ЕМАНУЕЛА МАНОЛОВА ОТ „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“   Стана млад инженер на годината
Next Post Д-Р ИНЖ. ЕМАНУЕЛА МАНОЛОВА ОТ „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Стана млад инженер на годината
Related Posts

Leave a Comment: