Д-Р ИНЖ. ЕМАНУЕЛА МАНОЛОВА ОТ „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Стана млад инженер на годината

  • 0
  • 102 преглеждания

Наградата е от конкурс на Федерацията на научно техническите съюзи в България

проф. Иван Ячев, председател на Федерацията на научно техническите съюзи в България връчва наградата на д-р Емануела Манолова

Д-р инж. Емануела Манолова, мениджър „Бизнес развитие – железен силикат“ в „Аурубис България“, получи престижната награда „Млад инженер на годината“ за 2018 г. Отличието се връчва от Федерацията на научно техническите съюзи в България (ФНТСБ). Емануела Манолова е доктор по строителни материали, изделия и технологии от Университета Артуа в Бетюн, Франция. Има присъдена докторска степен в същото направление и от Университета по архитектура, строителство и геодезия – София. Присъединява се към екипа на „Аурубис България“ в средата на 2016 г. и оттогава работи по различни иновативни проекти за развитие и прилагане на железния силикат, вторичен продукт от производството на мед.

„За мен е огромно предизвикателство да търся приложения на такъв материал, тъй като в света досега има открито само едно приложение. Моята задача е да намеря нови приложения, както и да съм в постоянна връзка с клиенти, които имат интерес към нашия продукт“, казва Емануела Манолова. „Тази награда е признание за усилията ни в областта и ми дава надежда, че трудът и постиженията на младите хора в България се забелязват и оценяват“, допълва тя.

Железният силикат е сертифициран материал за производството на различни видове бетони за строителството, както и за строителство на пътища – за подобряване на земната основа. Правят се проби и за циментизация на пътища, за асфалтови смеси и се търсят възможности за създаване на съвсем нови видове свързващи вещества от железния силикат.

ОТ ПЪРВИ ЮЛИ 2019 Г. РОЛАНД ХАРИНГС   Заема поста главен изпълнителен директор на Групата „Аурубис“
Prev Post ОТ ПЪРВИ ЮЛИ 2019 Г. РОЛАНД ХАРИНГС Заема поста главен изпълнителен директор на Групата „Аурубис“
ВТОРОКЛАСНИКЪТ ЙОРДАН СТОЯНОВ ОТ ПИРДОП  Продължава с отличните си постижения в математиката
Next Post ВТОРОКЛАСНИКЪТ ЙОРДАН СТОЯНОВ ОТ ПИРДОП Продължава с отличните си постижения в математиката
Related Posts

Leave a Comment: