ПЛАНИНАРИ ОТ ЗЛАТИЦА Минаха по стъпките на войводата Георги Бенковски

  • 0
  • 125 преглеждания

На 25 май се състоя „Поход по стъпките на Бенковски“, който беше част от Календарния план на „Туристическо дружество Свещи плаз – 2013“ - Златица. Групата тръгна в 6:30 сутринта от двора на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в града. С джипове  преминахме през с. Църквище, гр. Етрополе и с. Ямна и продължихме до местността „Кордела“. Там се срещнахме с група приятели от ТД „Старопланински турист“ – гр. Етрополе. Заедно продължихме пеша по пешеходния маршрут „По стъпките на Георги Бенковски“. Той преминава през красиви местности в резерват „Боатин“, които е част от Национален парк „Централен Балкан“.

След двучасов преход пристигнахме в местността „Костина“, от землището на село Рибарица, където се провежда ежегодна панахида в памет на загиналите четници и войводата Георги Бенковски. Особен интерес предизвика възстановката на бойните действия по време на Априлското възстание. На събитието присъства вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

От името на Туристическо дружество „Свищи плаз – 2013“, цветя пред паметника на загиналите поднесоха най-малките участници в похода – второкласниците Електра и Денислав. Завърнахме се в родния град заредени с положителна енергия и патриотична гордост.

В ОБЩИНА ЧАВДАР  Дванадесети национален фолклорен фестивал „Да запеем заедно песните на Средногорието”
Prev Post В ОБЩИНА ЧАВДАР Дванадесети национален фолклорен фестивал „Да запеем заедно песните на Средногорието”
Паметна вечер за войводата
Next Post Паметна вечер за войводата
Related Posts

Leave a Comment: