Подписаха Годишен рамков договор за инвестиции в обществото за 500 000 лева

  • 0
  • 100 преглеждания

На 15 май Община Крумовград и „Дънди Прешъс Металс Крумовград" сключиха Годишен рамков договор за инвестиции в обществото на стойност 500 000 лева. На официална церемония подписите си под документа поставиха кметът Себихан Мехмед и председателят на Общинския съвет Метин Байрамали, изпълнителният директор на минната компания д-р инж. Илия Гърков и оперативният директор инж. Любомир Хайнов.

В първия Ден на отворените врати на компанията на официалната церемония присъстваха  около 100 граждани и журналисти, които видяха напредъка на новостроящия се рудник „Ада тепе“ и получиха информация за обекта и прилагането на най-високите световни стандарти за строежа на рудник.  Предприятието, което се строи край Крумовград, е значимо за нашата страна. Иновативните технологии за опазване на околната среда и недопускане на замърсявания изпреварват европейските екологични норми за защита. Новите половин милион лева през 2018 г. ще направят Крумовград и околията още по-добро място за живот и работа и ще върнат интереса на младите хора към региона. Припомняме, че в края на миналата година „Дънди Прешъс Металс” беше удостоена с почетна грамота „Общински дарител“ от Националното сдружение на общините в Република България.

„Споразумението за инвестиции в обществото, което подписахме днес с Община Крумовград, е вече традиция, която гарантира, че подкрепата на „Дънди Прешъс Металс“ за развитие на региона ще стане многогодишна. Така че заедно ще вървим напред “, каза д-р инж. Илия Гърков. „Благодарни сме за всички инвестиции от страна на „Дънди Прешъс Металс“, които са много необходими за нас. Фирмата успя да удовлетвори нашитепретенции по реализирането на проекта за рудник „Ада тепе“ и това е трети пореден годишен рамков договор, в който приоритет са развитието на инфраструктурата и социални значими обекти в общината и близките до рудника селища. Благодарим на „Дънди Прешъс Металс“ за голямата подкрепа“, заяви по време на подписването кметът г-жа Себихан Мехмед.

Целта на този вид финансово подпомагане е да се направят инвестиции в инициативи и проекти, които осигуряват трайни ползи за по-големи групи хора или за цялата общественост в Крумовград. Това са дейности, свързани с подобряване на инфраструктурата в района, здравеопазването, образованието, културата, спорта и туризма. Средствата ще се определят като процент от печалбата на дружеството за всяка година през периода на експлоатация. Дейностите, които ще се финансират, ще бъдат одобрявани ежегодно от Общинския съвет на Крумовград. Инвестициите ще бъдат използвани за асфалтиране на участъци по републиканската пътна мрежа, на подходи за Спешна помощ и Здравния център в града, за рехабилитация на улици, за ремонт на МБАЛ ”Живот” – Крумовград, саниране и  ремонт на покрива на болницата, за изграждане на водопровод до почивна станция и на спортни съоръжения, осигуряване на средства за закупуване на носии на детски и женски състави към читалището, на озвучителна техника и за участия на самодейните състави във фестивали.

Всичко това се прави в пълна прозрачност и резултатите са видими не само от жителите на града, но и за многобройните гости на този малко познат район на България.

 

Бъдещето на европейската минна индустрия обсъждат в София
Prev Post Бъдещето на европейската минна индустрия обсъждат в София
ЗА ОСМА ПОРЕДНА ГОДИНА  Ден на отворени врати в „Аурубис България“
Next Post ЗА ОСМА ПОРЕДНА ГОДИНА Ден на отворени врати в „Аурубис България“
Related Posts

Leave a Comment: