Поетична вечер за Иван Вазов и неговите любими

  • 0
  • 133 преглеждания


На 6 март в лекторията на читалище „Напредък“ – Пирдоп, по инициатива на Захаринка Бодурова – завеждащ библиотеката, се състоя една прекрасна вечер, посветена на жените в живота на Иван Вазов и стиховете, написани в тяхна чест. Гост на пирдопската общественост беше Пламен Тотев – издател и създател на издателство „Персей“.

Литературният критик представи няколко том, издадени от „Персей“, в които са поместени любовни стихотворения от класици на българската литература и последната книгата на издателската къща „Любовта е златен сън“, разказваща за интимния живот на Патриарха на българската литература. Презентацията, включваща и портрети на дамите, възпети от поета – Елена Божинова, Катерина, Зихра, Вера Тимони, Атина Болярска, Евгения Марс, допълни информацията от изданието и събуди интереса на уважилите събитието граждани още повече.

Присъстващите в злата любители на поезията изказаха благодарност на госта и изкупиха всички томчета, които издателството предостави на преференциални цени. Вечерта се превърна във празник на любовната поезия и стана ценен подарък за дамите в навечерието на 8-ми март.

СПЕЦИАЛИЗИРАНОТО ЗВЕНО „АНТИКОРУПЦИЯ“
Prev Post СПЕЦИАЛИЗИРАНОТО ЗВЕНО „АНТИКОРУПЦИЯ“
В СЕЛО ЧЕЛОПЕЧ  Пуснаха 12 000 рибки в язовир „Качулка”
Next Post В СЕЛО ЧЕЛОПЕЧ Пуснаха 12 000 рибки в язовир „Качулка”
Related Posts

Leave a Comment: