ПОРОЙ Превърна улици в буйни потоци

  • 0
  • 76 преглеждания

Почти през цялата отминала седмица в следобедните часове на деня над района се изливаше пороен дъжд. Огромните потоци вода, падащи от небето, създадоха немалко трудности на гражданите, някои от които трябваше да отводняват и мазетата на своите апартаменти.

Дъждът валеше обикновено за кратко – до около тридесетина минути, но бе толкова обилен, че улиците се напълваха с мътни и кални потоци до нивото на тротоарите. Автомобилите едва преминаваха през тях, а в един от дните стихията застигна и една колоездачка, която бързаше по ул. „Цар Освободител“ в Пирдоп да се прибере по-скоро вкъщи и подсуши. За пешеходците също бе трудно, тъй като не успяваха без да се намокрят обилно, да преминат от едната страна на улицата, до другата, ако едрите капки ги застигаха навън.

Коли, преминаващи по ул. „Стефан Стамболов“, където водата създаваше обширни локви, правеха при движението си огромни водни ветрила. Същото бе и в отсечката от Подбалканския път между Челопеч и Златица.  Водата бавно се оттичаше, тъй като канавките и дъждовната канализация едва успяваха да изпълнят предназначението си. На места в по-ниските части на Пирдоп от шахтите дори бликаха фонтани. А след като пороят отмина, улиците още немалко време имаха вида на буйни потоци.

За разлика от бедствието, което сполетя Пирдоп на 25 юли 2018 г., оттокът на реките, преминаващи през града – Славци и Манджерин, не бе голям. По-сериозно бе положението в по-ниските части на града, където поради естествената денивелация на улиците и терена, се спускаше водата, преди да се влее в коритото на Селската река.

НА ТЪРЖЕСТВЕНА СЕСИЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ В МЕСТНОСТТА „СВ. ПЕТКА”
Prev Post НА ТЪРЖЕСТВЕНА СЕСИЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ В МЕСТНОСТТА „СВ. ПЕТКА”
МАРИЯ МИНЧЕВА – УПРАВИТЕЛ НА ОБЩИНСКА ФИРМА „ПРОЛЕТ“ ЕООД – ПИРДОП:
Next Post МАРИЯ МИНЧЕВА – УПРАВИТЕЛ НА ОБЩИНСКА ФИРМА „ПРОЛЕТ“ ЕООД – ПИРДОП:
Related Posts

Leave a Comment: