Поздравления за многодетни майки в община Мирково

  • 0
  • 111 преглеждания

По традиция Пенсионерски клуб „Здравец”, в сътрудничество с Община Мирково, почете подобаващо Бабинден. Тържеството за „бабите” (акушерките), помогнали на бял свят да се появят толкова много деца, се проведе в клуба на хората от третата възраст.

Акушерката  Радка Кренева беше „изкъпана” с китка здравец за здраве от секретаря на общината Цвета Попова, която й благодари за грижите от името на местната власт. Другите две мирковски акушерки отсъстваха по уважителни причини. На тържеството присъстваха много баби и млади майки, дали живот на рожбите си през изминалата 2017 г. Сред тях беше и майката-героиня Ивайла Цачева, дали живот на четвъртата си рожба Иванка заедно със своя съпруг Тодор Цачев през изминалата година.

Сред гостите на тържеството баше и друга многодетна млада майка – Анелия Бургазлиева, която роди третата си рожба. По статистика  през 2017 г. в Мирково са се родили 19 деца, което е повече, в сравнение с минали години, когато са се раждали по едва десетина деца. Последното бебе за 2017 г. е Дария Антониева Балева,  родена на 19 декември, с баща Антонио Иванов Балев  и майка Ваня Николаева Балева. Първото дете за 2018 г. е Сияна Добринова Шумчева, родена на 15януари, с родители Добрин Йорданов Шумчев и Цанка Пламенова Томова.

Младите майки бяха поздравени  и възнаградени от г-жа Цвета Попова и от г-н Крум Пердев, председател на пенсионерския клуб. Празничната трапеза в клуба беше осигурена от бабите, от рожденничката Генка Грохчева и от всички, решили да почерпят за хубавия Ден на родилната помощ.

ПЪРВОТО БЕБЕ В ПИРДОП  Зарадва родителите си на Бабинден
Prev Post ПЪРВОТО БЕБЕ В ПИРДОП Зарадва родителите си на Бабинден
В СЕЛО БУНОВО  Деца поздравиха бабите си с песни
Next Post В СЕЛО БУНОВО Деца поздравиха бабите си с песни
Related Posts

Leave a Comment: