В СЕЛО БУНОВО Деца поздравиха бабите си с песни

  • 0
  • 99 преглеждания

Буновчани също отбелязаха празника, посветен на бабите. От години те изразяват своята почит и уважение към медицинските работници за Деня на родилната помощ чрез фелдшерката Марийка Кавалджиева. Тя е единствената в селото с медицинско образование, към което при нужда и по всяко време се обръщат за помощ хората в селото, въпреки че всеки от тях си има личен лекар.

Г-жа Кавалджиева се отзовава за поставянето на инжекции, оказване на спешна и неотложна медицинска помощ, закупуването на лекарства на нуждаещите се от аптеката в Мирково и други подобни услуги. Затова и признателните жители на Буново изразяват уважението си към нея.

По стара традиция и тя беше изкъпана до реката с китка здравец и дарувана, както са дарували акушерките в миналото. След това в салона на училището празникът продължи с тържествена трапеза. Секретарят на читалището Богдан Богданов, пое озвучаването, а за доброто настроение на празнуващите се погрижиха със своите изпълнения Любомир Димитров, Ненка Апостолова и Владимир Гинкулов. Деца поздравиха бабите с изпълнени от тях песни

В селото тази година няма родени деца, но пък има жени, които са станали баби през изминалата година. Те бяха поздравени с живи цветя и скромни подаръци от Община Мирково, връчени им от  секретаря Цвета Попова.  Последното внуче се е родило буквално пред дни и макар майката да не живее в Буново, мъничето радва бабата и дядото със своето появяване на бял свят.

Поздравления за многодетни майки в община Мирково
Prev Post Поздравления за многодетни майки в община Мирково
В ОБЩИНА АНТОН  Деветнадесет бебета през 2017 година
Next Post В ОБЩИНА АНТОН Деветнадесет бебета през 2017 година
Related Posts

Leave a Comment: