ПРОФ. ДТН ИНЖ. ЦОЛО ВУТОВ Получи награда за изключителен принос за българската икономика

  • 0
  • 94 преглеждания

Министърът на икономиката Емил Караниколов връчва наградата на проф.дтн инж. Цоло Вутов

Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен със Специална награда за изключителен принос за българската икономика и научната и развойна дейност в 13-ото издание на годишните награди Инвеститор на годината на Българската агенция за инвестиции (БАИ).

Високото отличие бе връчено на българския индустриалец, учен и общественик от министъра на икономиката Емил Караниколов на тържествена церемония в НДК. „Дълбок поклон през този велик българин“ – каза г-н Караниколов. Това е изключителна награда, която много ценя. Тя е за мен, но тя е и за целия ми колектив, на който благодаря– заяви проф. Вутов и отправи послание към младите хора: Инвестирайте и работете в България. Тук има голямо бъдеще.

Наградата е лична и се дава на проф. Вутов, ръководител на група ГЕОТЕХМИН, която обединява повече от 20 дружества, представители на отговорния бизнес в България, за заслугите му като голям инвеститор, работодател и осигурител. Ръководените от него фирми са изградили някои от най-знаковите проекти в минната индустрия, строителството, инфраструктурата, екологичния инженеринг и имат принос за нарастването на Брутния вътрешен продукт на страната. Проф. Вутов има изключителни заслуги и като учен и общественик – председател на Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия, член на Управителния съвет на Българската търговско-промишлена палата, Националния борд по туризъм, Консултативния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и др.  

На официалната церемония в София бяха наградени най-големите инвеститори на 2018 г. За номинациите се състезаваха 90 компании от всички сфери на икономиката, но само 16 стигнаха до финала. В категория Инвестиция в разширяване на бизнеса беше отличена фирмата Минстрой Холдинг, като наградата получи проф. Николай Вълканов, председател на Съвета на директорите на компанията.  „Аурубис България“ получи наградата на вестник “24 часа” за социална инвестиция, връчена на изпълнителния директор на дружеството Тим Курт от главния редактор на изданието Венелина Гочева. За инвестиция в иновативен бизнес наградата на БАИ получи Акронис България. Инвеститор на годината стана Юск Бул. Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова удостои с награда „Зелена инвестиция“ „Одело България“ ЕООД. По традиция имаше и специални награди, като една от тях получи Община Враца.

Парад на маската в Копривщица
Prev Post Парад на маската в Копривщица
КУКЕРИ ОТ МИРКОВО  Дефилираха в Пирдоп за запалването на обредния огън
Next Post КУКЕРИ ОТ МИРКОВО Дефилираха в Пирдоп за запалването на обредния огън
Related Posts

Leave a Comment: