РАЛИЦА НИКОЛОВА ОТ ПИРДОП Юбилеен курсист в обучителен център на Българската стопанска камара

  • 0
  • 688 преглеждания

Дама от Пирдоп е 25 000-ият курсист на Центъра за обучение по информационни и комуникационни технологии при Българската стопанска камара, съобщава БТА. Това е Ралица Николова – старши мрежови администратор в „Атос България компетънси център“.

Ралица, която е възпитаник на ЧПГЧО „Челопеч“ и на Техническия университет – София, разбира за дейностите на Центъра през 2016 г. от своя колега и бивш инструктор там Цветан Добруджалиев. По негова препоръка се записва на курс за мрежи CCNA - Cisco Certified Network Associate. През 2021 г. се записва и на курс по DevNet Associate. От своя страна тя препоръчва курсовете и на свои колеги, които също се обучават успешно в Центъра на Българската стопанска камара.

Освен високия професионализъм при подготовката, едно от най-ползотворните неща за младата пирдопчанка, която след висшето си образование работи в София, е присъственото обучение, комуникацията на живо с лектора и с хората в групата. Сега ѝ предстои трети курс CCNP and CCIE Enterprise Core ENCOR 350-401. Обучението е подарък от ръководството на Камарата по повод 24-годишнината от създаването на Центъра и благодарност за доверието, което 32-годишната дама му гласува за своето професионално развитие и сертификация.

Съобщението за наградата Ралица получила точно на рождения си ден – 9 февруари, от директора на Центъра Теодора Борисова. За обученията, които ѝ предстоят г-ца Николова казва, че те са в основаната на нейната работа като старши мрежови администратор, а повишаването на професионалната ь квалификация е основа на нейното кариерно израстване. В компанията, където работи, приемат успеха ѝ високо. Постиженията на служителите се ценят от ръководството, което ги поощрява, защото те са важни и за авторитета и престижа на фирмата.

Ралица Николова казва, че ще участва в предложените ѝ обучения, а след като завърши и тези две нива, ще се включи в следващи обучителни дейности. Защото за ИТ специалистите важи максимата „Обучение през целия живот“. На младите хора, на които предстои да извървят този път, пожелава да не се отказват, колкото и да е трудно, да бъдат упорити, да инвестират време и енергия в обученията. Резултатите след това винаги са ползотворни, удовлетворяващи и кариерно надграждащи.

·        Къде я намира новината за наградата? Новината, че е наградена, й беше поднесена точно на рождения ден – 09.02.2022 г. от Теодора Борисова – директор на Центъра.

·        Какво ще ѝ даде в професионален план това обучение? Тези обучения са в основата на нейната работа като старши мрежови администратор. Повишаването на квалификацията й е част от кариерното й израстване.

·        Как приемат тази новина във фирмата, където работи? Фирмата, в която работи, цени високо постиженията на своите служители, гласува им доверие и поощрява участия в обучения, тясно свързани с основната дейност на компанията. Чрез успехите на служителите се повишава престижът и на фирмата.

·        Как смята да продължи кариерното си развитие? Ще участва в предложените й обучения, а след като завърши и тези две нива, ще се включи в последващи обучителни дейности. За ИТ специалистите важи максимата: Обучение през целия живот.

·        Какво пожелава на младите хора, на които предстои да извървят този път? На младите хора, на които предстои да извървят този път, пожелава да не се отказват, колкото и да е трудно, да бъдат упорити, да инвестират време и енергия в обученията, тъй като резултатите след това винаги са ползотворни, удовлетворяващи и кариерно надграждащи.

ЦВЕТЕЛИНА ДЖОГОЛАНОВА ОТ ЗЛАТИЦА  Участва в епизод от българския филм „Братя“ по Нова телевизия
Prev Post ЦВЕТЕЛИНА ДЖОГОЛАНОВА ОТ ЗЛАТИЦА Участва в епизод от българския филм „Братя“ по Нова телевизия
Празник на господаря на болестите Св. Харалампий
Next Post Празник на господаря на болестите Св. Харалампий
Related Posts