С 1000 засадени растения приключи „Нашето зелено утре“ в Община Чавдар

  • 0
  • 113 преглеждания

Инициативата е по Благотворителна програма „Българските добродетели“ на Група ГЕОТЕХМИН

На 6 октомври в три средногорски общини бе даден старт на тазгодишните озеленителни дейности по инициативата „Нашето зелено утре“ на четирите компании от Група ГЕОТЕХМИН - „Геотехмин“, „Елаците-Мед“, „Геотрейдинг“ и „Геострой“.

В Община Чавдар бяха засадени първите 100 храста вариегатен лигуструм за жив плет и магнолия в пространството на фолклорния център. Сега неговите посетители вече се радват на повече зеленина и красива растителност. В засаждането участваха кметът Григор Даулов, заедно с представители на ръководствата на дружествата-дарители, както и много служители.

Инициативата по засаждане на нови дръвчета и храсти продължи и през следващите дни. Тя бе осъществена от служители на Общинска администрация Чавдар, които засадиха всички останали растителни видове, осигурени от компаниите.

Над 300 броя храсти рози вече растат на площад „Васил Левски“ и улица „Христо Ботев“. По улица „Стара планина“ също бяха засадени рози, както и 100 броя лавандула. Паркингът на общината и централната част бяха допълнени с още над 350 броя зелен лигуструм за жив плет, будлея и дрян. Допълни се и озеленяването и на емблематичната за общината „Японска градина“. Там бяха засадени магнолия, кълбовидна туя, щамбована роза, западна туя „Смарагд", лоницера, спирея, будлея и сибирска хвойна.

С това, кампанията по озеленяване в Община Чавдар за 2021 г. завърши, като общият брой на засадените по инициативата „Нашето зелено утре“, растителни видове е почти 1000. Трайните насаждения ще радват дълго жителите и гостите на общината, а терените, в които те растат, сега са по-зелени и красиви.

„Изключително сме благодарни, че за втора поредна година по проекта „Нашето зелено утре“ компаниите от Група ГЕОТЕХМИН, подкрепиха обогатяването с нови растителни видове на Община Чавдар, с които тя ще се превърне в още по-красиво място за живеене и още по-привлекателна дестинация за нашите гости“, каза Павлина Павлова, секретар на общината.

Инициативата „Нашето зелено утре“ инициирана от проф. дтн инж. Цоло Вутов и четирите дружества „Геотехмин“, „Елаците-Мед“, „Геотрейдинг“ и „Геострой“, се осъществява в рамките на Благотворителна програма „Българските добродетели“ на Група ГЕОТЕХМИН. Програмата е насочена към облагородяване и озеленяване на общински територии, а идеята ѝ е да се подобри биоразнообразието, да се постигне по-зелена и по-красива заобикаляща среда, с което да се подобри качеството на живот в общините, в които развиват дейност четирите дружества.

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ЧАВДАР ГРИГОР ДАУЛОВ  Удостоен с наградата на гражданите
Prev Post КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ЧАВДАР ГРИГОР ДАУЛОВ Удостоен с наградата на гражданите
В ЗЛАТИЦА  Шестнадесет служители на общината получиха плакети
Next Post В ЗЛАТИЦА Шестнадесет служители на общината получиха плакети
Related Posts

Leave a Comment: