С ДАРЕНИЯ ОТ „ЕЛАЦИТЕ-МЕД“ И „ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“ Община Антон обновява двора на Детска градина „Българче“

  • 0
  • 102 преглеждания

Община Антон, съвместно с рудодобивните и преработвателни дружества „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ и „Елаците-Мед“ в село Мирково, започна изпълнението на проект за подобряване състоянието на двора в Детска градина „Българче“. Предвижда се да бъдат изградени нови безопасни съвременни детски площадки и съоръжения. Заедно със строително-монтажните работи проектът възлиза на 55 000 лв., казват в своето прессъобщение от общинската администрация на страницата си във Фейсбук.

Обновлението на двора на Детска градина „Българче“ включва премахване на остарелите и вече опасни за децата съоръжения, монтаж на нови, цялостна подмяна на озеленяването и облагородяване на парковата система, направа на подпорна стена и монтиране на ново осветление. Реализацията на проекта ще подобри условията за игри и развитието на децата и ще допринесе за осъвременяване облика на детското заведение, смятат от ОбА в Антон.

Началото на строително-монтажните работи беше дадено на 22 юли с изпълнението на първия етап от проекта – монтаж на новите детски съоръжения. Намерението на кмета на Община Антон Андрей Симов и фирмите изпълнители, всички предвидени дейности да бъдат завършени до началото на новата учебна година. Така че на 15 септември да бъде официалното откриване на обновения двор. По решение на общинския съвет в детското заведение ще се разкрие и яслена група за най-малките ни жители на общината.

На едно от последните заседания на общинския съвет кметът г-н Симов изрази своето задоволство, че има подписани контракти с рудодобивните и преработвателни дружества „Елаците Мед“ и „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ за предоставяне на дарения, насочени към подобряване условията за игри и забавления на малчуганите от Детска градина „Българче“. Удовлетворение от постигнатите споразумения са споделили на сесията и съветниците.

С ПОДКРЕПАТА НА „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ”, ОБЩИНИТЕ ЗЛАТИЦА И МИРКОВО
Prev Post С ПОДКРЕПАТА НА „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ”, ОБЩИНИТЕ ЗЛАТИЦА И МИРКОВО
НА ВРЪХ СВЕТИ ИЛИЯ – КОПРИВЩИЦА  Вече има православен кръст
Next Post НА ВРЪХ СВЕТИ ИЛИЯ – КОПРИВЩИЦА Вече има православен кръст
Related Posts

Leave a Comment: