С ПОДКРЕПАТА НА „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ”, ОБЩИНИТЕ ЗЛАТИЦА И МИРКОВО

  • 0
  • 85 преглеждания

Подготвителен лагер на „Маршируващи звезди“ и „Мирковски орли“ в курорта „Албена“

В средата на месец юли се проведе летен лагер за децата от оркестрите „Маршируващи звезди“ от град Златица, „Мирковски орли“ от село Мирково и на мажоретния състав, ръководени от Тодор Цачев. Младите музиканти и мажоретките се подготвяха на черноморския курорт „Албена”. Задачата на лагера беше членовете на трите състава да надградят наученото досега, за да бъдат по-добри при бъдещи изяви. Проведеното обучение бе и първи опит за съвместна дейност между състави от различни общини в Средногорието, което също е немалко предизвикателство.

В продължение на 7 дни децата бяха в условията на стриктно спазван режим, съчетан с развлечения, посещение на културни обекти, репетиции, конкурс и дори участие в международна изява с клуб по художествена гимнастика от Украйна.

Организирани бяха посещения на двореца и ботаническата градина в гр. Балчик, и на археологическия музей в гр. Варна. В „Перлата на Балчик“ много от децата стъпиха за първи път. Всички бяха възхитени от красивата архитектура на парка и двореца, построени от румънската принцеса Мария Единбургска, както и от уникалните растителни видове в ботаническата градина, стопанисвана от Софийския университетСв. Климент Охридски“.

В археологическия музей в гр. Варна представителите на общините Златица и Мирково научиха, че най-старото обработено злато в света е намерено в България, недалеч от град Варна. Това предизвика основателна гордост у музикантите, че сме наследници на древна цивилизация, развила умения, непознати дотогава в целия свят. Още много интересни артефакти и информация от живота на праисторическите хора видяха и научиха те, които ще им бъдат полезни и в училище.

По време на лагера беше организирана „Вечер на таланта“, по време на която желаещите да демонстрират индивидуалните си способности имаха възможност да спечелят атрактивни награди. Специално за участие в конкурса се формираха музикални и танцови състави, които се представиха с кратки изпълнения пред своята публика – останалите летуващи. В бендовете имаше ученици по пиано на музикалния педагог Ивайла Цачева, които също се изявиха. Проведе се и комедийно шоу. Така спонтанно се получи невероятен концерт, в края на който публиката настояваше за продължаване на творческата и забавна вечер. На музикантите бяха раздадени награди за участници по категории в конкурса, което бе съпроводено с много емоции и настроение и от двете страни – изпълнители и зрители.

Репетициите на оркестрите предизвикаха интереса на украински отбор по художествена гимнастика, който бе на лагер в същата база. Това породи идеята за съвместна проява. Специална хореография за спектакъла подготвиха ръководителите на украинските момичета, които заедно с „Маршируващи звезди“ направиха уникално изпълнение на съчетание по жива музика. „Мирковски орли“ от своя страна изсвириха българско хоро, на което се наловиха лагерници и общият международен танц се превърна във впечатляващ и запомнящ се финал на представлението.

В последната вечер децата от региона имаха парти с много музика и танци край басейна на базата. Подготвителният лагер за трите състава премина сред неповторимата атмосфера на курорта „Албена“ – единственият у нас, запазил природата си непокътната и неповторима. Музикантите и мажоретките от Мирково и Златица се забавляваха, репетираха и се изявяваха заедно, което беше и целта на преминалата съвместна подготовка. Благодарности бяха изказани на ръководствата на общините Мирково и Златица, и на „Аурубис България“ за подкрепата, с която допринасят за запазването и развитието на ценности и култура сред децата в Средногорието.

Празникът на Пирдоп   Министър-председателят Стефан Янев гостува на пирдопчани
Prev Post Празникът на Пирдоп Министър-председателят Стефан Янев гостува на пирдопчани
С ДАРЕНИЯ ОТ „ЕЛАЦИТЕ-МЕД“ И „ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“  Община Антон обновява двора на Детска градина „Българче“
Next Post С ДАРЕНИЯ ОТ „ЕЛАЦИТЕ-МЕД“ И „ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“ Община Антон обновява двора на Детска градина „Българче“
Related Posts

Leave a Comment: