СДРУЖЕНИЕ „ЕДИН ПРОЦЕНТ ПРОМЯНА“ – СОФИЯ

  • 0
  • 79 преглеждания

Зарадва с подаръци незрящите в социалния дом в Пирдоп

В неделя – 16 декември, колективът на Дома за хора със сетивни нарушения в гр. Пирдоп посрещна скъпи и очаквани гости – представителите на Сдружение „Един процент промяна“. Контактът на ръководството на социалното заведение с фондацията бе осъществен чрез подкрепящия инициативите на сдружението Асен Найденов и Зоя Паприкова – Крутилин, с нейния хоспис „Милосърдие“.

Гостите – Евтим Евтимов, Весела Димитрова, Ина Симеонова, шестгодишната Магдалена Димитрова и техни приятели, членове на сдружението, бяха посрещнати от директора на Дома Ненка Калканджиева, работещи в него и една от домуващите, облечена в народна носия, която ги почерпи с питка и мед.

Сдружение „Един процент промяна“ е създадено преди три години и обединява млади хора и приятели за подкрепа на благотворителни каузи. В своята дейност месец декември те посвещават на възрастните хора. Помогнали са на социални заведения, най-вече от страната, тъй като членовете му смятат, че домуващите в тях имат по-голяма нужда от помощ и внимание, отколкото тези в столицата, каза за в. „Регион“ Евтим Евтимов. В съботния ден младежите и повече от 80 техни приятели бяха подготвили индивидуални подаръци за всеки от 30-те обгрижвани възрастни в дома в Пирдоп. Част от тях мило и сърдечно поздравиха гостите си при посещението им неделя.

Евтим Евтимов сподели още, че през месец декември вече са се срещнали и зарадвали с подаръци обитателите на седем социални заведения в Русе, София, Берковица и други градове в страната. През месец януари членовете на сдружението ще помогнат и с оборудване дома в Пирдоп, а в бъдеще ще идват при новите си приятели и по други поводи и празници.

Ина Симеонова от гостите, която във Фейсбук има своя платформа вече две години и чете разкази и текстове за хора, нямащи възможност да се докоснат до словото, прочете „на живо“ пред обитателите на дома разказа „Кащанка“ на Антон Павлович Чехов. Домакините веднага отговориха с изпълненията на няколко песни. Нели Добрева от дома, облечена като Дядо Коледа, рецитира своето стихотворение „Господарят на Света“, с което отправи благодарности към младите хора.

Г-жа Добрева специално отправи пожелания за весели и щастливи Коледни и Новогодишни празници към гъстите и членовете на екипа на социалното заведение, които отговорно и всеотдайно се грижат за домуващите. Тя изрази своята и на приятелите си от Дома благодарност за тяхното съпричастие към техните болки и проблеми и всекидневните грижи, които полагат безрезервно и всеотдайно към хората със сетивни нарушения. Накрая бяха изразени взаимни уверения за нови бъдещи срещи между младите хора от Сдружение „Един процент промяна“ и техните нови приятели от Пирдоп.

ВАСИЛЕНА МАРКОВСКА И ДАНИЕЛ БОЗОВ  С призови места на турнира „Коледни звезди” в София
Prev Post ВАСИЛЕНА МАРКОВСКА И ДАНИЕЛ БОЗОВ С призови места на турнира „Коледни звезди” в София
В ДЕТСКА ГРАДИНА „ПЕКА И КАРЛО ЧОКОНЯНИ“  Коледен базар събира средства за учение и игри на малчуганите
Next Post В ДЕТСКА ГРАДИНА „ПЕКА И КАРЛО ЧОКОНЯНИ“ Коледен базар събира средства за учение и игри на малчуганите
Related Posts

Leave a Comment: