ШАМПИОНЪТ ПО МАТЕМАТИКА ЙОРДАН СТОЯНОВ Благодари на подкрепилите го за участие в олимпиадата в Хонг Конг

  • 0
  • 95 преглеждания

Както вече в. „Регион“ писа, възпитаникът на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“ в гр. Пирдоп в края на миналия месец завоюва своя трети златен медал и отличието „Шампион“ на математическата олимпиада, проведена в Хонг Конг.

След завръщането си от далечното пътуване, родителите на отличния математик споделиха, че Йордан е спечелил правото си да защитава честта на страната ни на олимпиадата, по време на квалификация в гр. Стара Загора, проведена на 12 май т. г., заедно с още седем български ученика. Хонг-Конгската математическа олимпиада се е провела в периода от 30 август до 1 септември и в нея са взели участие над 1500 деца от 16 страни от Филипините, Малайзия, България, Индонезия, Украйна, Тайланд, Япония, Австралия и др. Ето какво разказаха за успеха на своя син майката Евгения и таткото д-р Емил Стоянов.

„Заминаването ни за Хонг Конг бе голямо изпитание и предизвикателство, предвид политическите събития в страната, борбата на един народ да запази своята демокрация и стандарт на живот, което буди желание за съпричастност. Децата от българската група, освен решаването на сложните математически задачи се запознаха със свят, различен от нашия, като култура, религия, природа, стандарт. На 31.08.2019. от 10 часа в началното католическо училище ,,Ling To Catholic Primary School” се проведе състезанието, с продължителност 2 часа. Дворът на училището се напълни с деца от различни държави, с различен цвят, възраст и пол. Децата се състезаваха върху 30 задачи от 5 области на математиката – аритметика, геометрия, логическо мислене, комбинаторика и теория на числата.

За наша гордост и радост, синът ни Йордан Стоянов спечели златен медал и бе отличен с купа ,,World star“. Щастлив и горд Йордан отново развя българския флаг в далечна Азия.

Този пореден важен успех на Йордан Стоянов в престижна международна математическа олимпиада стана възможен благодарение на своевременната подкрепа на проф. дтн инж. Цоло Вутов. Изразяваме благодарността си на всички спомоществователи – проф. дтн инж. Цоло Вутов – основен спонсор на сина ни Йордан Стоянов, г-жа Кети Кирова, г-жа София Торолова, г-жа Драга Сапунджиева и „Елаците-Мед“ АД – Мирково; „Аурубис България“ АД – град Пирдоп, както и на г-жа Радка Бочукова и г-жа Красимира Червенкова. Благодарим на всички наши приятели и съграждани, които подкрепят Йордан в неговите математически изяви!“

Пожелаваме на Йордан Стоянов да продължи да радва жителите на Средногорието и страната ни със своите успехи в областта на математиката и другите науки, в които той има заложби и възможности за изява! Поздравления за успеха на ученика, който само след дни ще прекрачи прага на трети клас в родното училище.

ТЪРЖЕСТВЕНА СЛУЖБА И КРЪЩЕНЕТА  В деня на юбилея на храм „Свето Успение Богородично“ – Пирдоп
Prev Post ТЪРЖЕСТВЕНА СЛУЖБА И КРЪЩЕНЕТА В деня на юбилея на храм „Свето Успение Богородично“ – Пирдоп
НА ТУРНИРА „ГЕОРГИ РАЙКОВ“ – КОПРИВЩИЦА  Оспорвани схватки в класическата борба
Next Post НА ТУРНИРА „ГЕОРГИ РАЙКОВ“ – КОПРИВЩИЦА Оспорвани схватки в класическата борба
Related Posts

Leave a Comment: