ШЕСТ АКУШЕРКИ ОТ ЗЛАТИЦА Получиха дарове от майка в Деня на родилната помощ

  • 0
  • 100 преглеждания

В едно от заведенията в гр. Златица бе отбелязан с емоционално и вълнуващо тържество Денят на родилната помощ – 21 януари. На поканата на организаторите от Общинската администрация се отзоваха майки със своите малки наследници, шест от акушерките в града, помагали през годините на родилките в съкровения за тях момент, както и немалко баби и близки на семействата на децата.

Ина Чернева от общинската администрация поздрави бабите, майките, акушерките и всички присъстващи на празника, като припомни, че същността на обичая е да се отдаде почит и уважение към възрастните жени, помагали на родилките. Обредното измиване на ръцете на акушерката Цветелина Самарджиева извърши майката Радка Иванова. Нейната втора дъщеря – Донна Иванова Робева се е родила на 9 октомври 2018 г. и с интерес наблюдаваше ритуала. Г-жа Самарджиева закичи с китка здравец мъничето.

Поздравления към малката Донна и Радка Иванова отправи кметът на общината инж. Магдалена Иванова, която поднесе на двете подарък – плакет с името, датата и часа на появяването на този свят, теглото и ръста на малката красавица. Г-жа Иванова я превърза с трикольорна лента, а майката Радка Иванова зарадва с подаръци на акушерките, както и другите майки, присъстващи на тържеството – свитък с поздравление и сувенир.

МАЙКА С БЛИЗНАЦИ В ПИРДОП   Изми ръцете на д-р Петя Хвалабогова
Prev Post МАЙКА С БЛИЗНАЦИ В ПИРДОП Изми ръцете на д-р Петя Хвалабогова
В ОБЩИНА АНТОН  Бебе на четиридесет дни на празника за Бабинден
Next Post В ОБЩИНА АНТОН Бебе на четиридесет дни на празника за Бабинден
Related Posts

Leave a Comment: