МАЙКА С БЛИЗНАЦИ В ПИРДОП Изми ръцете на д-р Петя Хвалабогова

  • 0
  • 104 преглеждания

С много настроение на 21 януари в Община Пирдоп бе тържествено честван Бабинден – Денят на родилната помощ. В заведение в града по покана на общинското ръководство и организатори на събитието, се отзоваха десетки майки, баби и техни близки, за да изразят почитта и уважението си към хората в бели престилки, помагащи на жените да се сдобият с рожби. Гости на честването бяха акушер-гинекологът д-р Петя Хвалабогова, която в продължение на много години е полагала грижи и внимание към родилките, завеждащият Детско отделение при МБАЛ – Пирдоп д-р Абдулхафиз Насрула, както и старшата сестра на лечебното заведение. Заявено бе, че събраните средства от културните прояви по коледните и новогодишните празници, са дарени на отделението и с тях са закупени отоплителни уреди.

Празненството бе открито с изпълнения на Младежки танцов състав при читалище „Светлина“ в с. Душанци, с хореограф Камелия Иванова. Водещата Павлина Войнишка припомни за обичая, характерен за зимния празничен цикъл на българина в миналото – да се уважава труда и благодари на бабата, която първа е поемала в ръцете си новия живот, и за отбелязването на Деня на родилната помощ у нас. Възпитаници на филиал „Невена Генчева“ от Детска градина „Пека и Карло Чоконяни“, с ръководители Делка Киричкова, Цонка Камберова и музикален педагог Йорданка Табакова поздравиха с песни и празнични пожелания присъстващите.

През миналата година са се родили 65 бебета – съобщи Павлина Войнишка, като подчерта, че Община Пирдоп се обновява. Младата майка, сдобила се с близнаци през 2018 г., първите бебета за общината тогава – Ива Панайотова, ритуално изми ръцете на д-р Петя Хвалабогова. Поздравление към нея, медиците, майките и бабите отправи в най-важния, според него, ден на годината, кметът Ангел Геров, като пожела в общината да се раждат много деца. Той поднесе подарък на детския педагог и ръководител на филиал „Невена Генчева“ – Анка Цветкова, която имаше личен юбилей, за грижата й към най-малките жители на общината.

Д-р Хвалабогова също поздрави майките и изрази уверенията си в бъдещето на Пирдоп и България, защото децата са тези, които ги възраждат. Тя получи подарък от кмета г-н Геров, който поднесе дарове и на младите майки за техните наследници. Празникът, посветен на Деня на родилната помощ в гр. Пирдоп, продължи с изпълнения на танцьорите от с. Душанци и тържествена вечеря.

В КОПРИВЩИЦА  Орисаха първото за общината бебе от миналата година
Prev Post В КОПРИВЩИЦА Орисаха първото за общината бебе от миналата година
ШЕСТ АКУШЕРКИ ОТ ЗЛАТИЦА   Получиха дарове от майка в Деня на родилната помощ
Next Post ШЕСТ АКУШЕРКИ ОТ ЗЛАТИЦА Получиха дарове от майка в Деня на родилната помощ
Related Posts

Leave a Comment: