ШЕСТДЕСЕТ ЗАЛЕСИТЕЛИ ОТ „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Облагородиха с фиданки два декара застрашени от ерозия терени

  • 0
  • 101 преглеждания

В инициативите по „Зеленият месец на „Аурубис България“ се включиха 60 работещи в компанията, които на 13 април в продължение на няколко часа залесяваха с фиданки от бор, акация и дъб застрашени от ерозия терени, северно от производствената площадка на комбината.
Производственият директор на дружеството инж. Димо Кирилов, ръководителят на Направление „Металургия“ – Николай Найденов, директор „Човешки ресурси“ на фирмата Анелия Димова и Николай Цанов – ръководител Направление „Логистика“ и техни колеги облагородиха около два декара, като засадиха 600 дръвчета, предоставени от разсадника на Общинско звено „Гора“ – Пирдоп. Ръководителят му – инж. Димитър Димитров, даваше указания и съвети как най-добре да бъдат положени в почвата растенията.

Към финала на акцията в работата се включиха изпълнителният директор на „Аурубис България“ Тим Курт и кметът на Община Пирдоп Ангел Геров, които заедно засадиха последните борчета. Дейностите по биологичната рекултивация на района ще продължат през есента, като от общината обещаха тогава да осигурят по-голямо количество посадъчен материал.

„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“  Дари на общините Златица и Пирдоп рози и декоративни храсти
Prev Post „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Дари на общините Златица и Пирдоп рози и декоративни храсти
Пети турнир за изгряващи звезди в Златица
Next Post Пети турнир за изгряващи звезди в Златица
Related Posts

Leave a Comment: