„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Дари на общините Златица и Пирдоп рози и декоративни храсти

  • 0
  • 94 преглеждания

Във връзка с 60-годишнината от пуска на медодобивния комбинат, по инициативата „Зеленият месец на Аурубис България“, част от програмата за корпоративна социална отговорност за партньорство с общините Пирдоп и Златица, на 13 април работещи в компанията се включиха в засаждането на розови и декоративни храсти в инициативи на местните власти.

В гр. Пирдоп участващите в акцията засадиха 300 броя – по 60 храста в различни цветове, рози в градинките по тротоара, източно от автогарата. В работата активно се включиха членове на екоклуба при СУ „Саво Савов“ в града, с ръководител Мариана Иванова. Клубът съществува от осем години и от създаването си до момента участващите в него възпитаници на гимназията винаги се отзовават на инициативи на компанията и общината. Заедно със служители на „Аурубис България“, снабдени със специални защитни ръкавици и бели тениски, те полагаха в ямите, изкопани „под конец“ от кмета Ангел Геров и други представители на силния пол, корените на ароматните растения. За благоприятстване на тяхното развитие се добавяха към почвата и подхранващи торови смеси. От компанията подариха 60 бр. рози и на Кметство Душанци.

В гр. Златица работата на младите озеленители бе наблюдавана от кмета инж. Магдалена Иванова, а при засаждането на декоративните храсти – по 60 от няколко вида, помагаха Гергана Висариева и Радостина Лам от

Направление „Човешки ресурси“ на компанията. Ученици от шести и седми клас на СУ „Св. Паисий Хилендарски“, група по интереси „Здравословен начин на живот“, работещи по проект „Твоят час“, с ръководители педагозите Богдана Николова и Емилия Самарджиева старателно подготвяха площите за полагането на растенията, които след това обилно поливаха с вода. В обновлението на цветните градини в града се включи и екипът работници по озеленяване на общината.

Учениците и възрастните изпълниха задачата си с настроение и в отлично взаимодействие. По същото време друга група възпитаници на СУ „Св. Паисий Хилендарски“, под ръководството на педагога Илияна Серафимова почистиха района около известната и посещавана често от живеещи наблизо Кър чешма, чиято изворна вода е една от най-вкусните и с постоянна температура в околността.

„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“  Показа екопроекти пред деветдесет аташета по околната среда на ЕС
Prev Post „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Показа екопроекти пред деветдесет аташета по околната среда на ЕС
ШЕСТДЕСЕТ ЗАЛЕСИТЕЛИ ОТ „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“  Облагородиха с фиданки два декара застрашени от ерозия терени
Next Post ШЕСТДЕСЕТ ЗАЛЕСИТЕЛИ ОТ „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Облагородиха с фиданки два декара застрашени от ерозия терени
Related Posts

Leave a Comment: