Спортни турнири в Копривщица против агресията

  • 0
  • 124 преглеждания

Местната комисия за борба срещу обществените  прояви на малолетни и непълнолетни в гр. Копривщица бе инициаторът за организиране на спортен полуден на 29 май, в който взеха участие  учениците от СУ „Любен Каравелов“. Секретарят на комисията Павлина Азманова-Доганова раздаде на всички ученици тениски с послания срещу агресията: „Носим доброто в себе си!“, „Нека бъдем по-добри!“ и „Не на насилието!“.

Председателят на комисията заместник-кметът на община Копривщица Тони Малинов  запозна учениците и педагозите с членовете й – Николай Карагьозов – заместник-председател, Георги Доросиев – учител, Кръстьо Тороманов - полицейски инспектор към РУП – Пирдоп, Пенка Попова и Ралица Алексиева, инспектор, завеждащ Детска педагогическа стая към полицейското управление на МВР в гр. Пирдоп. Тони Малинов обясни, че целта на местната комисия е да бъде блокирана агресията, употребата на алкохол и наркотици и посегателството на чужда собственост сред подрастващото поколение на възрожденския град.

Съдии на състезанията по маратон, волейбол и футбол бяха учителите по физкултура Веселин Вълчев и Петко Гаврилов. На заелите призовите места бяха връчени медали. За наградния фонд бяха закупени още топки за волейбол, баскетбол и футбол, федербал с мрежи. Г-н Тони Малинов обеща и през следващата година да бъдат организирани подобни турнири.

Учениците от първи до шести клас участваха в спринта, а след това се проведе щафета за младежи и девойки от 5 до 11 клас. Сборният отбор от 6 до 10 клас премери сили в баскетбола срещу отбора на 11 клас. Във футболния мач се състезаваха отборите на 6 и 7 клас. Краси Цветкова, Милка Ватахова и Поли Тороманова и Диляна Дюлгярова за момичета и за момчетата Никола Ватахов, Ферди Ат. Ангелов, Красимир Карамфилов и Огнян Колев се класираха на първите четири места в спринта за първа възрастова група.

Станислава Джурова, Зоя Иванова, Йоана Доросиева и Андрияна Нейчева, Деян Косев, Мартин Новаков, Антоан Керемидчиев и Иван Кривиралчев в спринта от 3 и 4 клас се класираха от първо до трето място. Момчетата и момичетата от 5 до 8 клас заели призовите места в спринта бяха: Антоан Цветков, Николай Косев-младши, Иван Воденичаров и Цветомир Луков за младежи и девойки Анастасия К. Иванова и Павлина Герова. В щафетата класацията  бе следната: седми, шести и пети клас. Във втората възрастова група  победителите бяха  единадесетокластниците, а след тях се наредиха девети и десети клас.

Отборът на 11 клас победи в баскетболния мач, а във футболния, след оспорвана игра – с продължения и дузпи, победител  с награда купа стана седми клас. След награждаването заместник-кметът и председател на комисията инж. Малинов каза, че в училище ще пристигнат два преносими ринга за баскетбол, с олимпийски размери.

В КОПРИВЩИЦА  Жертвена гозба за християнски светец
Prev Post В КОПРИВЩИЦА Жертвена гозба за християнски светец
ОБЩИНА ПИРДОП  Община Пирдоп кандидатства за ремонт на стадиона
Next Post ОБЩИНА ПИРДОП Община Пирдоп кандидатства за ремонт на стадиона
Related Posts

Leave a Comment: