Стилен концерт за Деня на града

  • 0
  • 104 преглеждания

На 31 май град Златица отбеляза тържествено своя ден. Отколе в последния неделен ден на месец май златичани честват Деня на града и изпращат най-ароматния и цветен месец с настроение и песни. За да се порадват на стилния концерт, който изнесе обичаната от всички Невелина Сараджова, музикален педагог и активна общественичка, на площад „Македония“ в Златица дойдоха жители и гости на града. Хубавото време позволи на присъстващите да се насладят на мелодичните и обичани от мнозина популярни песни. Концерта си Невелина започна с изпълнение на химна на Златица, чийто автор е самата тя.

В слънчевия предиобед пред сградата на читалище „Христо Смирненски“ поздравление към жителите на града поднесе кметът на общината инж. Стоян Генов. Той се обърна към своите съграждани с пожелания за здраве, благополучие и по-силно обединение на общността. Г-н Генов призова към сплотеност и отговорност към дейностите на китната община Златица. До ръководството на Златица и жителите на града поздравителен адрес бе изпратил изпълнителният директор на „Елаците-Мед“ инж. Драгомир Драганов. Сред присъстващите на празничното събитие бяха председателят на читалищното настоятелство Нели Михайлова, обществениците инж. Тома Найденов, Добрина Гайтанджиева, Димитър Шопов, самодейци, родители с децата си. Малчуган записа на мобилния си телефон всичко, което присъстващите видяха и му се насладиха.

Гости на празника споделиха, че са възхитени от репертоара на Невелина Сарадожова и че тя успя сама да изпълни деня на всички присъстващи с много позитивизъм, жизнена енергия и радост, да трогне сърцата на хората с нежните си песни, с експресивните текстове, с лиричната музика.

Уважилите празника граждани и гости на Златица останаха удовлетворени от чудесния ден и от смелостта на организаторите да върнат всички в този ден към нормалния ритъм на живот.

НА СПАСОВДЕН  Приготвиха обредни гозби в Копривщица
Prev Post НА СПАСОВДЕН Приготвиха обредни гозби в Копривщица
ПИРДОПЧАНИ   Поднесоха цветя на паметни знаци на генерал Стефан Паприков
Next Post ПИРДОПЧАНИ Поднесоха цветя на паметни знаци на генерал Стефан Паприков
Related Posts

Leave a Comment: