СЕДМИЦАТА НА ГОРАТА В КОПРИВЩИЦА Съпроводена с нови пожари

  • 0
  • 52 преглеждания

На 4 април във възрожденския град Общинско предприятие „Копривщица“ отбеляза Седмицата на гората със залесяване на иглолистни фиданки – конколорка (сребриста) ела и смърч в Маджаров парк. Фиданките бяха посадени на мястото на изсечените в края на месец март дървета в парка и района до него.

Преди залесяването работещите в предприятието посетиха гроба на Иван Джартазанов, който се намира в непосредствена близост над града, на връх „Свети Никола“. Иван Вълков запозна присъстващите на поклонението с живота и дейността на един от пионерите на залесяване в гр. Копривщица. Поднесени бяха цветя.

Седмицата на гората тази година преминава под мотото „140 години история и традиция в грижа за бъдещето на гората“, обяви директорът на Общинското предприятие Марин Захариев.  В залесителните дейности се включиха служители от администрацията на предприятието, лесничеи, горски стражари и работници, учениците от 12 клас, ръководени от учителката Мирела Стамболова. В края на залесителната акция всички си направиха снимка за спомен.

През следващата седмица предстои ново залесяване в Маджаров парк. Директорът на Марин Захариев, отбеляза, че за съжаление в резултат на възникналите пожари до 3 април, от огнените езици са засегнати около 500 дка гори от територията на Община Копривщица.

Още на следващия ден – 4 април, в местността около войнишкия мост, който се намира извън града в южна посока, бе възникнал пожар. Запалени са били стърнища. Огънят е засегнал и самозалесили се дървета. Предприети бяха своевременни мерки за погасяване на пламъците. На мястото са пристигнали екипи на МВР и Районна служба по противопожарна безопасност и защита на населението, които са ликвидирали запалването.

Normal 0 21 false false false BG X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Нормална таблица"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif";}

ТП „ДЪРЖАВНО ГОРСКО СТОПАНСТВО“ – ПИРДОП Седмицата на гората в Копривщица
Prev Post ТП „ДЪРЖАВНО ГОРСКО СТОПАНСТВО“ – ПИРДОП Седмицата на гората в Копривщица
МОТОКЛУБ „СРЕДНОГОРИЕ“ И ПРИЯТЕЛИ  Откриха сезона за почитателите на мощните машини
Next Post МОТОКЛУБ „СРЕДНОГОРИЕ“ И ПРИЯТЕЛИ Откриха сезона за почитателите на мощните машини
Related Posts

Leave a Comment: