ТРЕТАТА ЛЯТНА АКАДЕМИЯ НА „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“

  • 0
  • 114 преглеждания

Приключи с концерт на музикални таланти

В петък – 8 септември, в Информационния център на „Аурубис България“ се проведе заключителният концерт на възпитаниците на Лятната музикална академия, организирана по идея на компанията за трета поредна година, със съдействието на Музикален център „Феникс Мюзик 2012“ – София. Пред своите родители и специалните гости – Ивайло Георгиев – Ръководител „Връзки с институциите и комуникации“ на компанията, Янка Захариева-Колева от отдел „Човешки ресурси“ на дружеството, Юлия Цанкова – дописен член на Българска академия на науките и изкуствата, музикален редактор и водещ в Българско национално радио и оперния певец Ясен Ангелиев от гр. Златица, участниците в „Лятна музикална академия 2017“ показаха какво са научили по време на заниманията в класовете по китара, с ръководител Милен Джуров, и по пиано с преподавател Николай Пефев.

Първа пред публиката се изяви Рая Георгиева от класа по китара, която изпълни популярната мелодия „Разходка“. Всички музикални таланти от Средногорието показаха, че успешно овладяват тънкостите и майсторството на изпълнителското изкуство и двата музикални инструмента. В продължение на десет часа това лято всеки от тях е работил усърдно и усилено под ръководството на своите преподаватели, за да поставят солидните основи на своето бъдещо музикално развитие.

Драга Сапунджиева – Координатор „Социални проекти и Информационен център“ при „Аурубис България“ сподели, че през тази година са се обучавали 20 деца от региона, като две от тях посещават академията за трета поредна година, още три – за втора, а останалите са начинаещи. Намерението на ръководството на компанията е да има следващи издания на лятната музикална академия, тъй като са много желаещите да се запишат, групите са само по десет деца и през тази година някои малки таланти не са успели да го направят навреме.

Поздравления към участниците в двата класа отправиха Ивайло Георгиев от „Аурубис България“ и Юлия Цанкова от БНР. Ръководителят на Музикален център „Феник Мюзик 2012“ Хриска Кожухарова сподели, че възпитаниците на центъра са показали осезаем напредък, особено тези, които за трета година посещават заниманията. Сред тях има даровити деца и тя пожела да продължат да се развиват и усъвършенстват в избрания от тях музикален инструмент. Г-жа Кожухарова заяви, че със съдействието на „Аурубис България“ ще бъде направен опит най-добрите да участват в музикален фестивал, а защо не и да кандидатстват в музикално училище. За юбилея на компанията през следващата година центърът ще включи тези талантливи музиканти на концерта на фирмата в столицата. Специални поздрави за напредъка в музикалното изкуство тя отправи към Лия Цанева, Борислав Ганчев, Християн Георгиев и други възпитаници на академията.

След концерта за всички тях имаше специално подготвена торта, а снимките за спомен с преподавателите по пиано и китара и гостите на заключителния спектакъл бяха в изобилие. Младите музикални таланти пуснаха в небето специално подготвени балони, с което бе поставен финал на тазгодишната лятна академия и отправени пожелания за нови занимания през следващата година.

НА ГАРА БУНОВО  Панихида за жертвите на тероризъм
Prev Post НА ГАРА БУНОВО Панихида за жертвите на тероризъм
БЕЗРАЗБОРНА СЕЧ И БЕЗОТГОВОРНОСТ
Next Post БЕЗРАЗБОРНА СЕЧ И БЕЗОТГОВОРНОСТ
Related Posts

Leave a Comment: