УЧЕНИЦИ ОТ КОПРИВЩИЦА Участваха в инициатива на Европейския съюз

  • 0
  • 136 преглеждания

За втора поредна година възпитаници на Средно училище „Любен Каравелов“ – Копривщица, реализират дейности по екологичния проект „Природата е богатство“. Той се финансира по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз с цел подкрепа на образованието, обучението, младежта и спорта в държавите от общността.

В програмата за периода 2021 – 2027 година се поставя силен акцент върху социалното приобщаване, екологичния и цифровия преход и насърчаване на участието на младите хора в демократичния живот. По този проект координатор във възрожденския град е Мария Кларк, преподавател по английски език в копривщенската гимназия.

На 22 октомври в градината пред училищната сграда, където се намира и паметникът на патрона на копривщенската гимназия, като част от задачите по проекта, бяха засадени луковици на лалета. В инициативата се включиха с ентусиазъм учениците от първи, трети и пети клас. Към тях се присъединиха кметът на Община Копривщица Бойка Дюлгярова, директорът, заместник-директорът по учебната дейност и домакинът на СУ „Любен Каравелов“ Марияна Цолова, Теодора Цоловска и Пенка Алексиева, както и Митко Димов и Рашко Келчев.

Ученици дуално обучение от ПГ „Златица” работят в „Аурубис България”
Prev Post Ученици дуално обучение от ПГ „Златица” работят в „Аурубис България”
Ефбет Лига подкрепя футбола в Златица
Next Post Ефбет Лига подкрепя футбола в Златица
Related Posts

Leave a Comment: