Ефбет Лига подкрепя футбола в Златица

  • 0
  • 110 преглеждания

На 20 октомври по покана на кмета инж. Стоян Генов на официално посещение в Община Златица бе представителят на българската компания за спортни залози Ефбет Лига Димитър Димитров – бивш елитен футболен съдия, а сега отговарящ за комуникациите и връзките ѝ с общините, спортните клубове и федерации.

Преди дни е била проведена среща със собственика Цветомир Найденов за подкрепа на спорта и конкретно на футбола в град Златица, където от началото на настоящия сезон освен юношески тимове в няколко възрастови категории, вече има и мъжки представителен отбор. Както е известно, Ефбет Лига е генерален спонсор на Професионален футболен клуб „ЦСКА – 1948“ и на много още тимове от Първа лига, подкрепя и аматьорския футбол.

В Община Златица г-н Димитров, заедно с директора на Дирекция „Финанси“ Анна Ланкова и Мария Христова от общинската администрация, е посетил спортните съоръжения в града. Г-н Димитров е разгледал изграждащия се терен за футболни срещи в двора на Професионална гимназия „Златица“, Спортна зала „Гроздан Шентов“, базата на клуб „Свободно измерение“ в с. Църквище, както и историческото село Петрич. На разговора с кмета инж. Стоян Генов гостът изрази удовлетворението си от множеството възможности за спорт в Златица.

Целта на посещението му бе да се поставят първите стъпки за партньорство между компанията Ефбет Лига за подкрепа на МФК „Средногорец 2016“ в града, с чийто треньор е бил проведен разговор. Г-н Генов запозна Димитър Димитров с развитието на спорта в региона, като подчерта, че от години футболът в Златица се развива възходящо. Юношите старша възраст на клуба са областни първенци, а в последната среща на новосформирания мъжки тим са участвали осем юноши, при спечелването на втората победа в Зона „Изток“ на ОФГ. Община Златица има забележителна спортна история – не само елитния състезател по класическа борба от близкото минало Стоян Николов, днес в състава на ПФК „ЦСКА 1948“ е един от най-добрите родни футболисти Георги Ангелов. От Златица е и Футболист на годината `2013, Иван Иванов, подчерта кметът инж. Стоян Генов. Той изрази надеждата си че и от сегашния тим на МФК „Средногорец 2016“ ще израснат отлични талантливи български футболисти.

Димитър Димитров сподели, че се е запознал със спортния живот на Община Златица и заяви, че е впечатлен от визията на кмета и работещите в местната власт за развитието на спорта. Желанието за продължаване на постигнатите до момента успехи е огромно, каза той и заяви, че Ефбет Лига може да бъде част от този проект, който е към насърчаване и помощ на децата за бъдещото им спортно израстване. Компанията е социално отговорна и помага не само на професионалния, но и на аматьорския спорт у нас, каза г-н Димитров. Известно е, че средствата за това на общините не достигат и Ефбет Лига ще даде своя принос, за се продължат стъпките на общината в тази посока. Димитър Димитров изрази увереността си, че двете страни ще намерят допирни точки за постигане на ползотворно сътрудничество между тях. Самият факт, че сме отзовали на поканата на кмета на Община Златица, е достатъчно показателен, че с каквото можем ще помогнем, гарантира той.

Инж. Стоян Генов благодари за съпричастието и намеренията за подкрепа на Ефбет Лига на спорта в Златица. Това е само първата среща, която, изрази надежда той, ще има продължения занапред във времето. И добави, че г-н Димитров, а и който ѝ да е представител на компанията, винаги ще е „Добре дошъл!“ в общината и Средногорието.

За довършването на футболния терен в двора на ПГ „Златица“ г-н Генов заяви, че общината е кандидатствала с проекта за финансиране от Министерството на младежта и спорта, който е одобрен, но в момента институцията няма средства за такива инвестиции. През годините по него е работено на периоди – общината е изградила отводнителната система, компаниите от региона са предоставяли инертни материали и машини за настилане на терена. Необходими са около 600 000 лв. за пълното му довършване, което включва направа на заградителните съоръжения около терена и полагане на изкуствената трева на игрището. С въвеждането в експлоатация на това спортно съоръжение ще се решат множество проблеми по издръжката на МФК „Средногорие 2016“, каза инж. Стоян Генов, за което ще помогне и близостта на Спортна зала „Гроздан Шентов“.

УЧЕНИЦИ ОТ КОПРИВЩИЦА  Участваха в инициатива на Европейския съюз
Prev Post УЧЕНИЦИ ОТ КОПРИВЩИЦА Участваха в инициатива на Европейския съюз
Ученик на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ завоюва второ място в уникално състезание
Next Post Ученик на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ завоюва второ място в уникално състезание
Related Posts

Leave a Comment: