Ученици от Златица в клуба на отличниците на България

  • 0
  • 106 преглеждания

В Деня на будителите – 1 ноември, по инициатива на в. „24 часа“, в клуба „Отличниците на България“ влезе петият випуск на най-добрите млади хора у нас, доказали се със своите знания, талант и успехи в училище и в различни области на житейския си път досега.

Проявата, подкрепена от Група ГЕОТЕХМИН и „Аурубис България“, премина онлайн и можеше да се наблюдава „на живо“, а наградите на някои от новите членове на клуба бяха връчени от министъра на образованието и науката акад. Николай Денков.

Сред 27-те отлични ученици са и възпитаниците на Средно училище „Свети Паисий Хилендарски“ – Златица, Ана-Мария Бързакова от седми клас и Лало Лалов, който вече е студент в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ по специалността „Геопространствени системи и технологии“. За двамата отличници в. „24 часа“ публикува материали на цели страници, като за Лало очеркът излезе в деня на награждаването – 1 ноември, а за Ана-Мария – на 1 септември т. г.

Поздравления към представителите на Средногорието в клуба „Отличниците на България“ на церемонията отправи изпълнителният директор на „Геотехмин“ ООД Доминик Хамерс. На двамата той пожела да продължават да развиват заложбите си, да учат в България и да се реализират в родината си.

Ана-Мария Бързакова е първенец на олимпиадите по математика и география, а по български език е втора в Софийска област. Освен отлично владеене на литературния български език, Анна-Мария е много добра и по английски. А отскоро изучава и немски език. Свири на пиано и китара, занимава се с художествена гимнастика и езда. И въпреки пандемията се представи на завидно високо ниво в училище. Лало Лалов е два пъти носител на званието „Лауреат на олимпиадата по география“, а е сред първите в страната още по български език и литература, математика, информационни технологии, физика, химия, биология и история. Но сам признава, че географията е най-силната му дисциплина. Освен това, носител е и на почетен знак от РУО – Софийска област.

КОМПАНИИТЕ ОТ ГРУПА ГЕОТЕХМИН И ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ  Създадоха овощна градина по програмата „Нашето зелено утре“
Prev Post КОМПАНИИТЕ ОТ ГРУПА ГЕОТЕХМИН И ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ Създадоха овощна градина по програмата „Нашето зелено утре“
5 ноември - Ден на металурга
Next Post 5 ноември - Ден на металурга
Related Posts

Leave a Comment: