В ЧАВДАР Честваха 143-годишнина от Освобождението на България

  • 0
  • 78 преглеждания

На 3 март, до паметника на загиналите в Община Чавдар, напиращ се на площад „Васил Левски“, се състоя паметно поклонение пред многобройните български и руски войни, дали живота си за свободата на малка България. На честването присъстваха представители на Община Чавдар и читалище „Надежда“, сред които бяха кметът Григор Даулов, секретарят на ОбА Павлина Павлова, председателят на Общинския съвет Мария Томева, общински съветници, читалищни дейци, членове на Клуба на пенсионера и Съюза на офицерите и сержантите от запаса в селото, множество чавдарчани.

На фона на националния химн г-н Даулов издигна българския трибагреник в центъра на село Чавдар и приветства жителите и гостите на общината със 143-годишнината от Освобождението на България.

В тържествената литературно-музикална програма рецитал изнесе актьорът Сава Драгнев, който представи творби на български поети - поемата „На прощаване“ на Христо Ботев, одата „Опълченците на Шипка“ на Иван Вазов, както и стихотворението „Обичам те, Родино“ на Елисавета Багряна.

Цветя в знак на признателност към паметта на загиналите бяха поднесени от Община Чавдар, Общинския съвет, читалище „Надежда“, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Детска градина „Щастливо детство“, Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, Пенсионерски клуб „Златна есен“ както и от признателните граждани.

Хубавото време направи възможно и провеждането на инициативата „Пробуждане с хоро“, която се реализира за поредна година в село Чавдар. В нея с изпълнението на три танца от различни фолклорни области се представиха самодейците от Клуб за народни хора „Чавдар“ с хореографът Камелия Иванова.

ДЕЦАТА ОТ СРЕДНОГОРИЕТО   Изработват мартенички с подкрепата на „Аурубис България“
Prev Post ДЕЦАТА ОТ СРЕДНОГОРИЕТО Изработват мартенички с подкрепата на „Аурубис България“
Символите на Баба Марта радват жители и гости на село Чавдар
Next Post Символите на Баба Марта радват жители и гости на село Чавдар
Related Posts

Leave a Comment: