Символите на Баба Марта радват жители и гости на село Чавдар

  • 0
  • 84 преглеждания

За настроението на жителите и гости на Община Чавдар през месец март, по традиция в селото, членовете на Арт-клуб „Сръчни ръчички“ към читалище „Надежда”, и под вещото ръководство на Венета Атанасова, изработиха красиви и разнообразни мартенички, с които украсиха дърво в център на общината.

Към тяхната инициатива тази година се присъедини и Стоянка Касабова, автор на благотворителната кампания „Нека бъдем по-добри”. И паркът пред сградата на Общинската администрация доставя настроение на преминаващите.

Талантливите възпитаници на Арт-клуб „Сръчни ръчички“ накичиха дървото и със задоволство приемат резултатите от своя труд. Те бяха подпомагани от служители на Общинската администрация и читалище „Надежда“.

С първомартенската украса на селото се подкрепят традициите и българския дух, заявяват местната културна институция. Възпитават се малки и големи в духа на празничната обредност на предците ни. А паркът е мястото, където повече хора ще видят работата на децата-творци и желанието им чрез взаимодействие с природата да съхранят нематериалното културно наследство на региона и страната, претворявайки го в изкуство.

Организаторите на проявата от читалище „Надежда“ отправиха покана към жителите и гостите на общината да запечатат момента със снимка. Нека ни е пролетно в душата и мислите ни за по-добро, а всички заедно с усмивка да се радваме на Баба Марта.

В ЧАВДАР  Честваха 143-годишнина от Освобождението на България
Prev Post В ЧАВДАР Честваха 143-годишнина от Освобождението на България
В ОУ – МИРКОВО  Сърце от розови балони срещу агресията в училище
Next Post В ОУ – МИРКОВО Сърце от розови балони срещу агресията в училище
Related Posts

Leave a Comment: