В „ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“ Старт на практиката в програмата за дуално обучение

  • 0
  • 108 преглеждания

На 13 февруари официално стартира практическата част в програмата за дуално обучение с учениците от Професионална гимназия „Златица“. Това е основен етап в реализирането на програмата, която цели изграждане на практически умения на възпитаниците на учебното заведение. През 2017 г. „Аурубис България“ АД, в партньорство с гимназията, „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД и  фирми на инженеринговите партньори, създават тази инициатива. Към проекта се присъединяват Община Златица и „Елаците Мед“ АД, „Геострой“ АД и „Геотрейдинг“ АД.

В ранното утро на 13 февруари „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД посрещна четирима десетокласника, които през следващите шест месеца всеки четвъртък ще придобиват практически опит и ще се обучават в минното предприятие. Придружени от директора на учебното заведение – Величка Баланова, учениците бяха посрещнати в Информационния център на компанията от Ивана Пенчева, бизнес партньор към отдел „Човешки ресурси и администрация“, която активно се занимава с обучителната програма и Кирил Георгиев, главен инженер „Поддръжка“, в чийто отдел учениците ще се обучават.

Изпълнителният директор на „Дънди Прешъс Металс за България“ Д-р инж. Илия Гърков, провокира четиримата младежи към началото на новия етап в живота им като предложи да си изтеглят късмети. В проведения непосредствен разговор той заяви готовността на компанията да подпомага младежите в трупането на знания и опит. Прикани ги да бъдат любопитни да задават въпроси. Д-р инж. Илия Гърков поднесе подарък – раници с логото на компанията, на възпитаниците от професионалната гимназия и им пожела успех в новото начинание.

„Идвате в компания на световно ниво. В момента имате предимството да учите всичко това на български език и то в района, в който сте родени и живеете. Това е първият ви опит в живота, надявам се, че ще успеете да придобиете полезни знания от колегите. Бъдете мотивирани и устремени.“ – каза в приветствието си към тях д-р инж. Илия Гърков.

За запознаване с „Дънди Прешъс Металс“ и дейностите по добив и преработка на руда беше представено от отдел „Комуникации“. То събуди голям интерес и предизвика много въпроси от страна на четиримата ученици.

Денят им продължи със запознаване с правилата за безопасност, начален инструктаж и представяне на екипа на Ремонтно-механичен цех, където те ще провеждат практиката си.

КЛУБ „ПОП НЕДЕЛЬО“ – МИРКОВО КЪМ НАЦИОНАЛНО ДРУЖЕСТВО „ТРАДИЦИЯ“  Чества 20 години от своето създаване
Prev Post КЛУБ „ПОП НЕДЕЛЬО“ – МИРКОВО КЪМ НАЦИОНАЛНО ДРУЖЕСТВО „ТРАДИЦИЯ“ Чества 20 години от своето създаване
В СЕЛО ЧАВДАР  Продават мартенички за благотворителност
Next Post В СЕЛО ЧАВДАР Продават мартенички за благотворителност
Related Posts

Leave a Comment: