В ДЕТСКА ГРАДИНА „ПЕКА И КАРЛО ЧОКОНЯНИ“ Пожелания за интересна и с много приключения учебна година

  • 0
  • 116 преглеждания

С поетичен рецитал и музикална програма откриха учебната 2021 – 2022 година възпитаниците на ДГ „Пека и Карло Чоконяни“ в гр. Пирдоп. Посрещнато бе знамето на детското заведение, а директорът Дамянка Алипиева приветства присъстващите на тържеството.

Г-жа Алипиева поздрави възпитаниците си с първия ден от новата учебна година. Весела глъчка изпълва от днес двора ни. В условията на трудности всички ние – учители и родители, осъзнахме, че уроците не трябва да спират, а образованието е нашата обща и най-важна ценност, каза тя. Дамянка Алипиева пожела на най-малките жители на Пирдоп да имат една интересна година, в която ще се запознаят с непознатите светове на знанието, ще имат много приключения. И пожела на малчуганите да бъдат здрави, добри и да си помагат взаимно в игрите и учението.

Своите колеги – учителите, г-жа Алипиева призова да вложат своя професионализъм и педагогически такт за успеха на възпитаниците си, защото са духът на просвещението. И заедно всички да преодоляват трудностите и да вървят напред. Като честити първия учебен ден на всички, на родителите директорът на детското заведение пожела успех на техните наследници, защото от това зависи утрешният ден на страната ни. И ги прикани да имат повече доверие на учителите, които се грижат за тях. Те ги подготвят да се справят с предизвикателствата, които ги очакват занапред.

Приветствие към колектива на ДГ „Пека и Карло Чоконяни“ и родителите отправи и кметът на общината Ангел Геров. Той пожела на всички здраве, а на възпитаниците на детското заведение весела, щастлива и ползотворна нова учебна година. Г-н Геров гарантира, че общинското ръководство ще бъде опора и ще положи необходимите грижи за най-малките си жители и техните учители. Кметът на общината се обърна и към родителите, като ги увери, че техните наследници ще получат най-доброто образование в детските заведения на общината, и те могат бъдат горди с тях. Тук се подготвят гражданите на България, които ще градят нейното бъдеще, подчерта г-н Геров, пожелавайки „Попътен вятър!“ на екипа на детската градина и успех на всички.

Тържества за откриването на 2021 – 2022 учебна година в следващите часове имаше и в останалите колективи от състава на ДГ „Пека и Карло Чоконяни“ – „Невена Генчева“, „Снежанка“ и в село Душанци.

В ПИРДОП  Отвори врати една от най-модерните фитнес зали в страната
Prev Post В ПИРДОП Отвори врати една от най-модерните фитнес зали в страната
В ОБЩИНА АНТОН   Откриха новата учебна година с първа яслена група в детската градина
Next Post В ОБЩИНА АНТОН Откриха новата учебна година с първа яслена група в детската градина
Related Posts

Leave a Comment: