В ОБЩИНА АНТОН Откриха новата учебна година с първа яслена група в детската градина

  • 0
  • 80 преглеждания

На 15 септември бе открита новата 2021 – 2022 учебна година и в Детска градина „Българче“ в Община Антон. На тържественото събитие присъстваха кметът Андрей Симов, ръководителят на отдел „Връзки с обществеността“ в „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ Анка Шопова, директорът на Дирекция „Финанси“ в общината Мария Вътева, педагози и родители на малчуганите.

Начало на първия учебен ден даде директорът на детското заведение Гришка Лозанова, която пожела на възпитаниците си и техните родители през идващите месеци да се радват на здраве и да надграждат постигнатите досега успехи. Нека новата учебна година да е щастлива, вдъхновена и наситена с игри и нови знания, каза тя. А родителите г-жа Лозанова призова да имат воля и търпение, и да се гордеят със своите наследници.

С приповдигнато настроение официално бяха приети в ДГ „Българче“ малките слънчица – десетте деца, които поставиха началото на първата за последните десетилетия яслена група. Те ще се бъдат обгрижвани и забавлявани по време на престоя си в градината от медицинските сестри Генка Додекова и Галя Цибранска.

Нека всички деца да постигнат мечтите си и да се радват на своето детство, пожела педагогът Даниела Тодорова. Така те ще открият нови светове, ще развият въображението си и дните им ще се изпълнят с предизвикателства, подчерта в приветствието си г-жа Тодорова. Под ръководството на своите учителки децата изпълниха кратка програма, а импулсивно бе оформено и народно хоро, което поведе г-н Симов. Малко по-късно към тържеството се присъединиха и възпитаниците от подготвителната група. През учебната 2021 – 2022 година в ДГ „Българче“ ще се обучават общо 51 деца, за които ще се грижи екип от високо квалифицирани педагози и помощен персонал.

Кметът на общината поздрави колектива на детското заведение и пожела спорна и успешна нова учебна година. Той изрази увереността си, че децата ще бъдат щастливи и ученолюбиви в часовете и дните, през които са в детската градина, защото ще бъдат под грижите на своите учителки. А на родителите им заяви, да бъдат спокойни за своите деца, за които местната власт ще полага грижи и подкрепя тяхното развитие.

В първия учебен ден бяха представени и новите модули от съоръженията за игри в двора на градината, които са изградени през лятото от рудодобивните и преработвателни дружества „Елаците-Мед“ и „Дънди Прешъс Металс Челопеч“. Г-н Симов изрази благодарности към техните колективи за подкрепата, която оказват на най-малките жители на общината.

И както се полага за началото на учебната година, бе разчупена вкусна пита и присъстващите на тържеството деца и родители почерпени с нея. На колектива на детското заведения от общинското ръководство и родителите бяха поднесени цветя.

В ДЕТСКА ГРАДИНА „ПЕКА И КАРЛО ЧОКОНЯНИ“  Пожелания за интересна и с много приключения учебна година
Prev Post В ДЕТСКА ГРАДИНА „ПЕКА И КАРЛО ЧОКОНЯНИ“ Пожелания за интересна и с много приключения учебна година
В ОБЩИНА ЗЛАТИЦА  Стъпки за опазване и популяризиране на културно-историческото наследство
Next Post В ОБЩИНА ЗЛАТИЦА Стъпки за опазване и популяризиране на културно-историческото наследство
Related Posts

Leave a Comment: