В ЕМБЛЕМАТА НА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ – КОПРИВЩИЦА Аварии оставиха два дни жители и гости без вода

  • 0
  • 133 преглеждания

На 10 и 12 ноември  за пореден път Копривщица беше без питейна вода, а причината е аварии на водопроводната мрежа. Първата  и  втората авария възникнаха отново по улица „Любен Каравелов“, една от главните на града. Проблеми, които станаха част от ежедневието на жителите на възрожденския град, известен в цялата страна като предпочитана туристическа дестинация.

Въпреки че за копривщенци нямаше отникъде информация, те пак питат какво се прави, за да се разреши това затруднение. За съжаление и никой от хората на отговорни позиции в държавата не дават разяснение публично пред копривщенци ангажират ли се за решаването му и как на този въпрос. В един форумите за Копривщица в социалната мрежа беше поставено питането – как копривщенци да научат за водопроводния проблем, но отговор нямаше.

Заместник-председателят на общинския съвет на Копривщица Стоян Павлов беше написал: „Като резултат от протеста няма как да се изведе нищо. Резултати нямаше. Като организатор на протестите беше посочен ОбС – Копривщица. Като заместник-председател мога да заявя, че след протеста никой не ни е потърсил за нищо или изпратил писмо до нас. Да се надяваме, че след изборите ще може да се направи нещо, от което да има резултат“.

Кунка Петрова благодари на заместник-председателя, но „това с надяването нещо да се случи след изборите, вече сме го слушали и гледали. Има ли предприети мерки да започне да се случва или чакаме нещо, някой и…“. Делка Галинова е категорична, че „една шахта до бензиностанцията  в южната част на града от няколко месеца е запушена  и се изливат фекални води, идва зима, а никой нищо не предприема. Така е в града ни. До кога? Има ли общинско ръководство, което да предприеме мерки в града за шахтите, за дупките! Отговарям си сама: не!“. А Ангел Ангелов пита: „Копривщица има ли я в Постановлението от 4 ноември на Министерски съвет за подпомагане на общините?“.

Камен Стефанов, който има хотел във възрожденския град, е на мнение, че „керванът си върви, кучето си лае... и така 50 и повече години игра на котка и мишка. Днеска има, утре нема... вода, ток. А данъците са като в Чикаго и само тази общинска дейност е редовна и на висота. Да тупат брашнения чувал!“.

НАЦИОНАЛЕН МУЗЕЙ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ – КАРЛОВО  Издаде за първи път пътеводител на Апостола
Prev Post НАЦИОНАЛЕН МУЗЕЙ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ – КАРЛОВО Издаде за първи път пътеводител на Апостола
ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД  По-висока избирателна активност
Next Post ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД По-висока избирателна активност
Related Posts

Leave a Comment: