В ИНФОЦЕНТЪРА НА „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Стартира четвърта лятна компютърна академия

  • 0
  • 46 преглеждания

През миналата седмица започнаха занятията на четвъртата лятна компютърна академия, организирана от „Аурубис България“, а преподаватели на записалите се за участие ученици и студенти са специалисти от Международна компютърна академия „IT StapСофия.

В понеделник – 1 юли, заниманията проведе Иван Зерков, а във вторник с курсистите работи Калина Димитрова. Участниците са ученици от Пирдоп, Златица, Антон, Челопеч, а студентите от университети в София и Пловдив, жители на региона.

Тази година темата на академията е „Бизнесландия“, каза Драга Сапунджиева – Координатор „Социални проекти и информационно обслужване“ в компанията. Младежите са разделени на две групи – ученици от пети до седми клас и от осми до дванадесети клас, в която са включени и студентите. Курсистите усвояват умения за развиване на малък бизнес и свързаните с него дигитални технологии. В първата са осем сурсисти, а във втората – четиринадесет, уточни г-жа Сапунджиева. Интересът към компютърната академия сред младите хора е бил голям, заяви тя, но предвид възможностите на Инфоцентъра, и ефективността на обучението – индивидуална работа с всеки един от тях, се наложило да бъдат приети само двадесет и двама курсисти.

Обучението ще продължи две седмици и младежите ще изучават най-напред бизнес-теми, а през втория етап на обучение ще развиват знанията си по дигиталните технологии и работата с програмите, които ще им бъдат полезни в бъдеще за стартиране на собствен бизнес. През двете седмици на занимания с участниците в Лятната компютърна академия на „Аурубис България“ ще работят различни преподаватели, което е предизвикателство както за тях, така и за младежите. Подготовката им ще завърши с представяне на разработените от курсистите собствени проекти, но ще работят както индивидуално, така и по групи, за да усъвършенстват и своите умения за действия в екип.

Г-жа Драга Сапунджиева изрази увереността си, че както досега, заниманията ще бъдат полезни за участниците в академията и пожела успех на нейните възпитаници.

МИННИ СПЕЦИАЛИСТИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ   Посетиха Рудодобивния комплекс на „Елаците-Мед“
Prev Post МИННИ СПЕЦИАЛИСТИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ Посетиха Рудодобивния комплекс на „Елаците-Мед“
СЕМЕЙНИЯТ ПРАЗНИК НА „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“  По стъпките на лятото на Петровден
Next Post СЕМЕЙНИЯТ ПРАЗНИК НА „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ По стъпките на лятото на Петровден
Related Posts

Leave a Comment: