МИННИ СПЕЦИАЛИСТИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ Посетиха Рудодобивния комплекс на „Елаците-Мед“

  • 0
  • 48 преглеждания

Тук не се страхуват да прилагат нови технологии, споделиха делегати от IV-тия международен форум „Minex Europe 2019”

В края на месец юни България бе домакин на престижния международен минен форум „Minex Europe 2019”. Конференцията бе организирана от Advantix с партньорството на Министерството на външната търговия на Великобритания, „Роу Матириълс“, Геологическия институт на Румъния, БМГК, НТС по МДГМ, МГУ, както и спонсорство на “Геотехмин”, “Елаците-Мед”, “Дънди Прешъс Металс” и др.

Над 190 делегати от 130 фирми и 26 страни участваха във форума, който постави акцент върху бъдещето на устойчивото минно дело на Балканите и извън региона.

Като част от програмата на 27 юни 18 делегати имаха възможност да посетят рудник „Елаците“ – един от най-големите открити рудници в Европа. Специалисти от U.S. Geological Survey (USGS), научни институти и компании от различни страни пристигнаха на работно посещение в Рудодобивен комплекс на “Елаците-Мед” и се запознаха отблизо с внедрените иновативни проекти и процеса на дигитализация, в това число: системи за автоматизация, системи за управление на минното оборудване, системи за мониторинг, наблюдение и контрол на стабилитета и др.

Някои от гостите благодариха за гостоприемството на българската компания и определиха специалистите от „Елаците-Мед“ и „Геотехмин“ като едни от най-добрите в световен мащаб.

„Винаги обичам да се връщам в „Елаците-Мед“, тъй като специалистите тук не се страхуват да изпитват и прилагат нови технологии и винаги дават всичко от себе си – каза Джон Виега, вицепрезидент по международни продажби и услуги на CiDRA Minerals Processing Inc. – Нашата компания от години работи в партньорство с вашия екип и реализираните съвместни проекти са на изключително високо ниво. Последният бе за внедряване на подсистема CYCLONEtrac PST, като основните й предимства са подобряване на автоматизираното управление на процеса „Смилане“ и увеличаване на производителността и извличането от процес „Флотация“.

След посещението на Рудодобивния комплекс на „Елаците-Мед“ изпълнителният директор на MINEX Forum Артур Поляков сподели: „Да видиш как един рудник се развива толкова успешно е напълно достатъчно, да разбереш, че минната индустрия е от изключителна важност за развитието на обществото и човечеството.“

На самия форум от група „Геотехмин“ презентации представиха Владислав Трашлиев, директор на дирекция „Геология и концесии“ на „Геотехмин“ ООД и инж. Младен Недков, зам.-директор ИКТ в „Елаците-Мед“. Двамата експерти обясниха подробно процесите, свързани с дигиталната трансформация на минните предприятия и разказаха за иновативните технологии, които се прилагат в „Елаците-Мед“ и в света.

Според Владислав Трашлиев компаниите от ГРУПА „ГЕОТЕХМИН“ са сред първите по пътя към интелигентна минна индустрия и опитът и експертизата им са изключително ценени не само в България, но и в чужбина.

ТРИДЕСЕТ И СЕДЕМ СТУДЕНТИ  Започнаха летен стаж в „Елаците-Мед“
Prev Post ТРИДЕСЕТ И СЕДЕМ СТУДЕНТИ Започнаха летен стаж в „Елаците-Мед“
В ИНФОЦЕНТЪРА НА „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“  Стартира четвърта лятна компютърна академия
Next Post В ИНФОЦЕНТЪРА НА „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Стартира четвърта лятна компютърна академия
Related Posts

Leave a Comment: