В КОПРИВЩИЦА Празник на шопската спържа и суджука

  • 0
  • 107 преглеждания

„Националният тръст за съхранение на културното историческо наследство в България“, чийто председател на управителното тяло е Ангел Ангелов, проведе в Копривщица за пета поредна година празник на шопската спържа и суджука. Музеят на хляба във възрожденския град също се стопанисва от него.

На 24 ноември  пред Музея на хляба се стекоха множество хора, дошли да опитат приготвените домашни месни произведения от екипа на Ангел Ангелов. 1150 кг. спържа и  2 тона суджук бе опит за постигане на рекорди, обяви организаторът – най голяма спържа на Балканския полуостров . Инициаторът при откриване на празника отбеляза, че преди пет години са били малко посетителите на този празник, а сега всичко е добре организирано, за да празнуваме заедно всички в столицата на фолклора – Копривщица.

Всичко тук е подбрано и внимателно направено – домашните разядки, лютеницата, туршията, заяви Ангел Ангелов. Народната певица Гуна Иванова бе специалният гост на празника, която подгря доброто настроение с песни от богатия си репертоар, на които се изви дълго народно хоро. В празничната програма взеха участие и солисти от ансамбъл „Българе“. Доброто настроение продължи през целия ден, а хората се веселяха и опитваха от приготвените домашни произведения. Разказваха се и популярни от миналото анекдоти за месния деликатес и разменяха рецепти за приготвянето му между участващи в празника.

„ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС“   С 2 НОВИ НАГРАДИ ЗА НАЙ-ГОЛЯМ ДАРИТЕЛ
Prev Post „ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС“ С 2 НОВИ НАГРАДИ ЗА НАЙ-ГОЛЯМ ДАРИТЕЛ
ПРЕД УЧЕНИЦИ ОТ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД
Next Post ПРЕД УЧЕНИЦИ ОТ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД
Related Posts

Leave a Comment: