В КОПРИВЩИЦА Приключи ремонтът на водопровод

  • 0
  • 100 преглеждания

Завършиха ремонтните дейности по водопровода с водохващане  от връх „Свети Илия“ за Копривщица. Фирмата – изпълнител на проекта е направила количествените стойности на наличната вода от водохващането до резервоара, който се намира над махала „Бяло камъне“ на града.  Ремонтните дейности на 2250 м. от трасето са извършени от фирмата, а от резервоара до включването във водопроводната мрежа на града на 250 м. – от предприятие „В и К“ – Пирдоп, информира кметът на общината Генчо Герданов.

В момента водата от това водохващане не е включена във водопроводната мрежа на града , тъй като след падналите дъждове водохващането от местността „Шириней“ задоволява напълно нуждите от питейна вода на копривщенци и гостите на града. Живеещите в тази част на общината са изявили желание за направата на чешма. Само дни преди това кметът на възрожденския град е получил резултатите от направеното изследване за качеството на водата. Специалистите са изказали мнението си, че показателите са много добри.

От връх „Св. Илия“ през връх „Света Петка“ ремонтните дейности, извършени от фирмата, са на обща стойност около 48 хил. лв. В тази сума влиза и ремонтирането на резервоара, който бе в окаяно състояние. Кметът на Копривщица се надява средствата да бъдат възстановени в бюджета на общината от Агенцията по бедствия и аварии към Министерския съвет.

Предстои поставяне на видеонаблюдение на резервоарът и изграждане на ограда за охрана на района около него. Следващите стъпки на общинското ръководство за преодоляване на бедственото положение е да започнат ремонтните дейности по водопровода от местността „Въртопа“. На 7 октомври е преминало делото във Висшия административен съд, който е постановил решение в полза на общината, след подадената жалба от един от кандидатите в обществената поръчка за избор на изпълнител.

Кметът на община Копривщица Генчо Герданов информира и общинските съветници на редовното им заседание, което се проведе на 26 октомври – Димитровден, като показа част от ремонтирания водопровод и изгнилата от времето желязна тръба, за да илюстрира какво представляват новоположените тръби по ремонтирания водопровод, който преди години е прекаран със спомоществователството на хаджи Ненчо Дончев Палавеев.  Кметът на Копривщица каза, че за сега ремонтните работи по другите резервоари се отлагат във времето.

КРОС „КЪНТРИ“  Трасето край Пирдоп най-добро в страната
Prev Post КРОС „КЪНТРИ“ Трасето край Пирдоп най-добро в страната
ДЕСЕТКИ ХРИСТИЯНИ ОТ ПИРДОПСКА ЕНОРИЯ
Next Post ДЕСЕТКИ ХРИСТИЯНИ ОТ ПИРДОПСКА ЕНОРИЯ
Related Posts

Leave a Comment: