В КОПРИВЩИЦА Връчиха грамоти на посланици на благодетелността в първия учебен ден

  • 0
  • 127 преглеждания

Вълнуващо и трогателно бе тържественото утро, с което на 16 септември се сложи началото на новата учебна година в СУ „Любен Каравелов“ – гр. Копривщица.  С химна на Република България започна тържеството в двора на учебното заведение, в изпълнение на духовия оркестър, под диригентството на Валентин Петков. Гости на празника на копривщенската гимназия бяха заместник-кметът на Община Копривщица инж. Тони Малинов, общинските съветници Любомир Цеков и Георги Доросиев, директорът на Дирекция на музеите Кунка Неделева, председателят на читалищното настоятелство Галитьон Кесяков, Пенка Иванова – директор на ДГ „Евлампия Векилова“, Марин Златарев -ръководител на Общинско предприятие „Копривщица“.

Под звуците на химна на учебното заведение бе посрещнато училищното знаме, носено от Антонио Азманов и асистирано от  Гергана Иванова и Иван Доганов. Директорът на СУ „Любен Каравелов“ Бойка Дюлгярова заяви, че първият учебен ден е много специален за всеки един от нас, защото е символ на почитта на българина към знанието и образованието. Тя приветства първолаците с „Добре дошли!“, а на зрелостниците пожела успешно дипломиране и реализация в професиите, които са избрали. Своите колеги г-жа Дюлгярова призова неуморно да създават и пазят най-голямото богатство на училището – неговите възпитаници. Към родителите Бойка Дюлгярова се обърна като към помощници и най-важни партньори на педагозите. На тях пожела да подкрепят своите деца в нелекия им път: да им вдъхват увереност и да ги убеждават, че със своя труд и упоритост ще станат знаещи и мажещи успели хора.

Директорът на учебното заведение развълнувана връчи от името на ръководството и педагогическия състав грамоти с благодарност и признателност за всеотдайния труд и любов за подобряване на материално-техническата база на училището на  хората, с които тя е работила през цялата лятна ваканция без почивни дни, за да предложи  уютна обстановка на възпитаниците му за новата учебна година. Признанието за посланици на благодетелността получиха Димитър Димов, Иван Рашков, Кирил Иванов, Петьо Стрелков и Сабахатин Емин.

Поздравителни адреси до колектива на училището поднесоха инж. Тони Малинов, Георги Доросиев – председател на постоянната комисия по образование и култура ОбС, Кунка Неделева, Галитьон Кесяков. След изпращане на училищното знаме,  учениците влязоха в класните си стаи за провеждане на първия учебен час.

В ОУ „ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ“ – МИРКОВО  Учениците са в сигурни ръце
Prev Post В ОУ „ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ“ – МИРКОВО Учениците са в сигурни ръце
В ОБЩИНА АНТОН  Завърши изграждането на осветлението на парковата зона
Next Post В ОБЩИНА АНТОН Завърши изграждането на осветлението на парковата зона
Related Posts

Leave a Comment: