В ОУ „ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ“ – МИРКОВО Учениците са в сигурни ръце

  • 0
  • 113 преглеждания

Тържественото откриване на новата учебна година в ОУ ”Георги Бенковски” Мирково се състоя в двора на училището на 16 септемри.  На него присъстваха много гости, родители, бивши учители и ученици.  Сред официалните лица бяха кметът на общината Цветанка Йотина и общински съветници.  С аплодисменти бяха посрещнати първокласниците,  водени от своята първа учителка – Стоянка Чернева.

Учениците от трети, пети и шести клас изнесоха литературно-музикална програма , приветствие към колектива на учебното заведение поднесе кметът Цветанка Йотина. Тя изтъкна, че материалната база на образованието е първостепенна грижа за общината, затова през миналата година е подменен покривът на училището, а м първия учебен ден от новата 2019 – 2020 учебна година то посреща децата с нова фасада.

Ремонтните дейности по сградата продължават и в момента. Грижите за училището, усилията и търпението на учителския колектив доведоха за три години до увеличение на децата от 79 на 106 ученици. За началото на учебните занятия общинската администрация бе подготвила ученическа раничка за всяко  дете. Прочетени бяха получените в училището поздравителни адреси от Милена Дамянова, председател на комисията по образование и наука в Народното събрание, от инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на „Елаците-Мед” и от д-р инж. Илия Гърков, изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Метълс Челопеч”.

Тържествен водосвет за първия учебен ден беше отслужен от отец Николай Славчев, който поръси със светена вода за здраве всички присъстващи. Новата учебна година бе открита от директора на училището Марианна Горгорова. Тя отбеляза, че децата са в сигурни ръце, защото целият колектив на училището дава всичко от себе си за обучението и възпитанието на учениците.  Т-жа Горгорова заяви, че очаква от родителите взаимно да си помагат за постигане на успех на техните наследници в училището. Съгласно традицията директорът плисна менче с вода и удари първия училищен звънец.

По стара българска традиция, посрещнати с питка и мед, под венец от цветя, всички влязоха в училищната сграда. В класните стаи учениците получиха подаръци и новите си учебници и помагала. Дадени бяха и първите указания от учителите по правилника на вътрешния ред, спазването на безопасните условия на труд в училищната сграда и временната седмична програма. Първият учебен ден премина в много желание за знания, настроение, веселие и игри по класове.

Четвърти „Еразъм +“ проект на ПГТХТ - Пирдоп
Prev Post Четвърти „Еразъм +“ проект на ПГТХТ - Пирдоп
В КОПРИВЩИЦА  Връчиха грамоти на посланици на благодетелността в първия учебен ден
Next Post В КОПРИВЩИЦА Връчиха грамоти на посланици на благодетелността в първия учебен ден
Related Posts

Leave a Comment: