В МИРКОВО Уважение и почит към пенсионерите

  • 0
  • 113 преглеждания

В България бабите и дядовците наброяват 2 милиона и 200 хиляди души. Във връзка с Деня на възрастните хора – 1 октомври, в Средногорието се проведоха инициативи на пенсионерските клубове. Времето, в което живеем, налага да обръщаме все по-голямо внимание на тези наши съвременници. Икономическата криза, ниският прираст на населението, желанието на младите да търсят реализация в чужбина, водят до постоянна тенденция на застаряване на обществото. Все повече са селата, в които има само възрастни хора. Така едно от най-големите препятствия, пред което са изправени хората от третата възраст, се оказва самотата.

Невъзможността да навестиш приятел поради заболяване или недостатъчни доходи, липсата на човек, с когото да споделяш и разговаряш, е нещо често срещано. Оставени сами на себе си, с болката и тъгата си, те се превръщат в забравени хора, които постепенно угасват в един свят, за който се говори само като статистика покрай поредното преброяване. Старостта е  естествена част от живота на човека и тя трябва да бъде изживяна достойно.

Изразявайки своето уважение и обич към възрастните хора и показвайки им, че не е безразлично към тях, новото ръководство на пенсионерски клуб „Здравец” в Мирково организира честване на 1 октомври в местно заведение. За да отбележат заедно своя празник, там се бяха събрали повече от 60 членове на клуба. От общинската администрация на председателя на клуба Петър Грохчев беше връчен поздравителен адрес и парична сума.

Цонка Бабурова прочете благодарстените думи, отправени към ръководствата на общината и на „Геотехмин” по повод оказаната подкрепа и помощ за проведената наскоро екскурзия за членовете на пенсионерския клуб. За доброто настроение на празнуващите беше осигурена музика, изпълнена от познатия на всички акордеонист Любомир Димитров. Той се представи с много песни от своя богат репертоар, на които се веселиха почитатели на народното творчество и българските хора.

В ОБЩИНА ЧАВДАР  Направиха първа копка за изграждане на физкултурен салон
Prev Post В ОБЩИНА ЧАВДАР Направиха първа копка за изграждане на физкултурен салон
ЛЕКОАТЛЕТИТЕ ЛЮБОМИР ДИШЛЯНОВ И АЛИПИЯ ЛУКАНОВ  С добри резултати на шампионата по планинско бягане
Next Post ЛЕКОАТЛЕТИТЕ ЛЮБОМИР ДИШЛЯНОВ И АЛИПИЯ ЛУКАНОВ С добри резултати на шампионата по планинско бягане
Related Posts

Leave a Comment: