В ОБЩИНА АНТОН Най-младият кмет пое управлението

  • 0
  • 94 преглеждания

В късния следобед на 8 октомври се проведе и тържественото заседание по поемане на своите задължения от новоизбраните кмет и общински съветници в Община Антон. Пред зам.-областния управител Софийска област Николай Борисов, своя предшественик инж. Стоян Гарчев, множество работещи в местните институции и жители на селото Андрей Симов положи клетва за встъпване в длъжност като ръководител на общината. След като подписа клетвения лист, г-н Симов с вълнение заяви, че като най-млад кмет в историята на Средногорието, поема изключително висока отговорност. Той изрази благодарности за гласуваното му доверие, получената подкрепа и поредното предизвикателство в неговия живот да бъде последователен. „От тук нататък за мен няма партии и политическа принадлежност, от тук нататък моята партия е Антон. За мен е чест и огромна привилегия в следващите четири години да служа на Антон и антончани. Благодаря Ви, че ми повярвахте!“, каза той и като пожела на всички успешен мандат, изрази надеждата си заедно с общинските съветници и администрацията да бъдат едно семейство, което да работи успешно за просперитета и благото на общината.

В знак на приемственост досегашният кмет инж. Стоян Гарчев връчи на своя наследник герба на общината, като му пожела успех, а на общинските съветници да не забравят, че трябва да са винаги зад него. Г-н Симов отговори с благодарност, като подчерта, че след като четири мандата инж. Гарчев е ръководил общината, е направил много за с. Антон, а на него сега се пада отговорността да продължи започнатото.

След полагане на клетвата от общинските съветници, с ръководството на заседанието се зае най-възрастният измежду тях – Мино Димитров, който предложи дневен ред от три точки – избор на председател на ОбС и гласуване на решения за определяне на представители на обината в Регионалния съвет за развитие и за участие в общото събрание на Асоциацията на „В и К“ дружествата в Софийска област.

За избора на председател бяха издигнати три кандитатури – на Светла Ранчева от групата на „БСП за България“ – ВМРО“, на председателя от предишния мандат Николай Маджаров и на Цвятко Лумбев, но двамата си направиха отвод. Инж. Маджаров в емоционално изказване сподели, че когато той преди четири години е бил избран, това е станало с 11 гласа подкрепа. И призова своите колеги да гласуват всички да дадат своето доверие на г-жа Ранчева. Общинските съветници приеха с 9 гласа „За“ и 2 „Против“ изборът да бъде таен, след което бе определна и комисия за провеждането му. И при преброяваянето на бюлетините, пуснати в кутията, се оказа, че резултатът е същият – 11 „За“ и един празен плик.

Като благодари за оказаното й доверие от колегите си, Светла Ранчева заяви, че всички са достойни да бъдат на тази позиция и гарантира, че заедно ще работят Община Антон да достигне най-добрите в своето развитие общини в България и затова ще разчита на всички съветници, след което пое ръководството на заседанието. По следващите две точки от дневния ред – избор на представител в Регионалния съвет за развитие и в общото събрание на „В и К“ асоциацията, бе прието това да бъде кметът Андрей Симов.

На финала на сесията Цветан Маринов от групата на „БСП за България“ – ВМРО“ се обърна към жителите на селото с призив за намаляване на количествата отпадъци от домакинствата, а биологичните да се преработват в компост, което би намалило значително тежестите на общината за депонирането им на регионалното сметище. Г-н Маринов изрази очакванията си антончани да участват активно в управлението на общината. Той благодари на лекарите д-р Болчев и д-р Косев и гарантира, че на следващата сесия ще бъде решен на проблемът с отоплението на здравния дом. И на Донка Николова за реализиране на проекта за отопление на читалището, с пожелание за ползотворен и по-богат културен сезон.

В ОБЩИНА ЧАВДАР  Млада дама пое ръководството на местния парламент
Prev Post В ОБЩИНА ЧАВДАР Млада дама пое ръководството на местния парламент
ДЕВЕТГОДИШНИЯТ ЙОРДАН СТОЯНОВ ОТ ПИРДОП   С грамота „Отличниците на България“
Next Post ДЕВЕТГОДИШНИЯТ ЙОРДАН СТОЯНОВ ОТ ПИРДОП С грамота „Отличниците на България“
Related Posts

Leave a Comment: