ДЕВЕТГОДИШНИЯТ ЙОРДАН СТОЯНОВ ОТ ПИРДОП С грамота „Отличниците на България“

  • 0
  • 141 преглеждания

Третокласникът от Начално училище-паметник „Тодор Влайков“ в Пирдоп и световен шампион по математика от олимпиадата в Хонг Конг от тази година Йордан Стоянов, стана един от „Отличниците на България“ в третото издание на кампанията на вестник „24 часа“. Събитието се състоя на 31 октомври в клуб „Перото“ – София. Шампионът по математика е сред 30 момчета и момичета от България, които бяха отличени  за големите си постижения на тазгодишната церемония, организирана от вестника. Деветгодишният третокласник от Пирдоп, който може за секунди да умножава трицифрени числа, вече има 38 медала, от които 27 златни от национални и международни олимпиади по математика.

Заедно с Йордан отличие за „Създател на отличници“ получи и директорката на училището Евдокия Богданова. „Благодаря на това прекрасно дете, което направи така, че едно училище с 85-годишна история се чуе и види по цял свят. В нашето училище учат много прекрасни деца, но Данчо е звездичката ни.“ – каза г-жа Богданова.

Отличията на Йордан Стоянов и директора на учебното заведение Евдокия Богданова бяха връчени от Доминик Хамерс, изпълнителен директор на „Геотехмин“ ООД. Той поздрави Йордан и г-жа Богданова за постиженията и подчерта подкрепата за талантливия ученик от компании в региона – „Елаците-Мед“, „Аурубис България“, „Геотехмин“ и лично от  проф. дтн инж. Цоло Вутов. „Талантите се нуждаят от подкрепа и насърчаване. Техните успехи и развитие са гордост за всички нас“ – каза г-н Хамерс.

В събитието участва министърът на образованието Красимир Вълчев. „Отличникът на XXI век не е ученикът с отлични оценки, а този, който е създател... Вие сте тези, които мечтаете, създавате, и тези, които ще формирате нашето бъдеще...“ - каза министърът на отличниците.

Поздравления към наградените отправи и изпълнителният директор на „Аурубис България“ Тим Курт. „Когато гледам към Вас, виждам едно динамично настояще и едно умно бъдеще. Благодаря за Вашата борбеност и решителност да постигате мечтите си. Гордостта от Вашите постижения е научен урок пред всички нас. Пред Вас граници няма. Нека Вашата енергия, желание към прогрес и упорита работа Ви водят напред!“, е казал той по време на церемонията, съобщава в. „24 часа“. Към съвременните будители – учителите, той е отправил благодарности за подкрепата и знанията, които дават на своите възпитаници, за да имат увереността и уменията да поведат страната ни напред.

Вълнението за родителите на Йордан е било много голямо, споделиха те, защото е сред най-добрите деца на България. Той е бил и най-малкият сред отличените, заедно с една негова връстничка от столицата. За номинацията са се обадили от в. „24 часа“, които и са основните организатори на церемонията за трета година поред. Награда е получила и Професионална гимназия „Златица“ като най-новото учебно заведение в страната с прохфесионален профил на обучение.

Наградените ученици са от различни области на образованието и науката. „Най-доброто училище е това, в което има много дисциплина и учителите могат да преподават спокойно и те да предизвикват интерес сред децата“, е казал Йордан Стоянов пред присъстващите на церемонията. Семейството благодари на основния дарител на Йордан – проф. дтн Цоло Вутов, както и г-жа Кети Кирова, за помощта, която оказват на малкия математик, и на всички учители, будители и приятели от гр. Пирдоп и региона, които го подкрепят.

В ОБЩИНА АНТОН  Най-младият кмет пое управлението
Prev Post В ОБЩИНА АНТОН Най-младият кмет пое управлението
СУ „САВО САВОВ“ – ПИРДОП  Посрещна партньори от Европа по проект от програма „Еразъм +“
Next Post СУ „САВО САВОВ“ – ПИРДОП Посрещна партньори от Европа по проект от програма „Еразъм +“
Related Posts

Leave a Comment: