В ОБЩИНА АНТОН - Забавления за малчуганите за Деня на детето

  • 0
  • 89 преглеждания

Сутринта на 1 юни, в центъра на село Антон, по инициатива на кмета инж. Стоян Гарчев, служители на общинската администрация, педагози и работещи в Детска градина „Българче“ и в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ организираха за най-малките жители на общината и учениците интересни забавни игри и развлечения, по повод Международния ден на детето.

Водещите Станимира Петрова и Тихомир Гърменлиев поздравиха децата с техния празник, а музикалното допълнение към проведените след това игри, бе дело на диджеите Ивелин Пеков и Деян Стоев.

Първи в съревнованията кой е най-добър се включиха възпитаниците на детската градина, които трябваше да преодоляват разстояние с топка. Отборната надпревара бе наблюдавана от множество родители и близки на децата, които ги насърчаваха в изявите им на пл. „Съединение“. Хубавото време даде възможност и на няколко майки да участват в празника с наследниците си, които се разполагаха удобно в колички.

Състезанията за най-малките жители на общината продължиха с отборните игри за скачане с голяма топка, попадение в цел и дърпане на въже. Имаше и конкурси за най-атрактивен карнавален костюм и творчески изяви на талантливите деца за рисуване върху картон.

С по-големите – учениците от основното училище, бяха проведени също отборните игри бягане в чували, преодоляване на разстояние и препятствия чрез дриблиране с топка, както и рисунки върху картон, конкурс за карнавален костюм и др. Накрая и за двете възрасти бяха организирани срещи на отбори по популярната от много години сред децата народна топка.

Специално жури отличи най-красивите, интересни и атрактивни карнавални костюми, а за класираните на първо, второ и трето място имаше награди, които връчи кметът инж. Стоян Гарчев.

В ОБЩИНА АНТОН  Цветя за патрона на селото
Prev Post В ОБЩИНА АНТОН Цветя за патрона на селото
ПИРДОПСКИТЕ ТУРИСТИ
Next Post ПИРДОПСКИТЕ ТУРИСТИ
Related Posts

Leave a Comment: