В ОБЩИНА ЧАВДАР Посветиха изложба за делото на безсмъртния българин

  • 0
  • 113 преглеждания

На 18 февруари на площад „Васил Левски“ в Община Чавдар, с участието на представители на Общинската администрация и читалище „Надежда“, Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ и Детска градина „Щастливо детство“, се състоя паметно поклонение пред личността и делото на Васил Иванов Кунчев – Левски. То беше посветено на 149-годишнина от смъртта му. Събитието беше уважено от жители и гости на селото, родители, културни дейци, учителите и учениците от двете образователни институции.

За пореден път чавдарчани отбелязаха годишнината от едно тъжно събитие – гибелта на Васил Левски. Времето минава, но неговият светъл образ в нашата история не избледнява, защото той посвети живота си на Отечеството. За Апостола любовта към Родината и свободата стои над всичко. Пътят му към безсмъртието е труден, осеян с опасности и премеждия.

В изнесената литературно-музикална програма пред присъстващите се представиха ученици от всички класове в Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“. Те рецитираха стихове и изпълниха песен, посветени на Дякона и делото му, оставило трайна следа в историята на България.

След това бяха поднесени венци и цветя пред барелефа на Апостола от възпитаниците на детската градина и училището, признателните граждани, читалищни дейци, ръководството на Община Чавдар. Във фоайето на читалището беше подредена тематична изложба, посветена на безсмъртието на Апостола.

ДЕЦА ОТ ЧЕЛОПЕЧ  Посетиха Златица за 149 години от гибелта на Апостола
Prev Post ДЕЦА ОТ ЧЕЛОПЕЧ Посетиха Златица за 149 години от гибелта на Апостола
ЕДИНИЯТ ОТ ОБВИНЕНИТЕ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО В СЕЛО АНТОН  С богато досие в полицията
Next Post ЕДИНИЯТ ОТ ОБВИНЕНИТЕ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО В СЕЛО АНТОН С богато досие в полицията
Related Posts