В ОБЩИНА ЧАВДАР Седми национален фестивал на старата градска и шлагерна песен „От небето идва любовта“

  • 0
  • 78 преглеждания

На 29 и 30 май на площад „Васил Левски“ в село Чавдар, се състоя Седмият национален фестивал на старата градска и шлагерна песен „От небето идва любовта“. Той беше организиран от общинската администрация и читалище „Надежда“, като част от майските празници в Община Чавдар.

В програмата на фестивала през двата фестивални дни, участие взеха състави, дуети и индивидуални изпълнители от цялата страна. Сред тях бяха домакините и представители на Копривщица, София, Марково, Велинград, Варна, с. Иваново, гр. Нова Загора, Врабево, Ботевград, Пазарджик, Етрополе, Попово, с. Дъбене, Сапарева баня, Хасково и много други. Фестивалът имаше конкурсен характер, а журито беше затруднено да отличи най-добрите групи и индивидуални участници. То беше в състав - председател Бони Милчева, която е водеща на предаването за стари градски и шлагерни песни „Ако зажалиш…“ по телевизия „СКАТ” и членове: музикалният педагог Мария Сариева, методистът от Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” в София Галина Томова и арт-мениджърът Ирина Славчева.

Фестивалът премина под патронажа на кмета Григор Даулов. Културната проява беше проведена със съдействието на рудодобивното и преработвателно дружество „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД.

Начало на песенния празник беше даден от водещата Елисавета Шапкарева, която въведе публиката в същността на фестивала и неговата цел. Приветствие към жури, участници и гости, поднесе председателят на читалище „Надежда“ Иван Терзиев. Той обяви и фестивала за открит. В конкурсната програма бяха изпълнени едни от най-хубавите стари градски и шлагерни песни.

Музикалната програма започна по традиция с домакините от село Чавдар – Група за стари градски и шлагерни песни „Спомени“, с художествен ръководител маестро Кузман Кузманов, изпълни заглавната песен „От небето идва любовта“. Съставът се представи с още две песни, но по регламент не участва в конкурсната програма. Техните песни бяха поздрав за дошлите от цяла България да посетят село Чавдар, каза Елисавета Шапкарева.

Сред изпълнителите имаше множество млади хора. След края на фествала и дългото заседание на журито, кметът Григор Даулов и председателят на журито Бони Милчева, наградиха най-добрите състави, дуети и индивидуални изпълнители. Класираните на първо, второ и трето място бяха удостоени с плакет и получиха парична премия. Приветствие към участници и гости отправи кметът г-н Даулов. Той благодари на екипа, ангажиран с организацията на фестивала. Пожела на всички изпълнители много здраве и аплодисменти от доволната публика. Признание за положения труд той поднесе и на многоуважаваното жури, ръководено от Бони Милчева.

Първа награда при индивидуалните участници, получи 12-годишната Мирена Василева от село Чавдар, а наградата на публиката отиде при изпълнителя от гр. Пазарджик Димитър Френски. Награди бяха връчени за най-атрактивен участник – Никола Добрев от София. Тази на кмета отиде при група „Георги Шаранков” от Пазарджик, които са участници във фестивала за поредна година. Това бе най-голяма и престижна награда на музикалния форум, сподели Бони Милчева.

Фестивалът „От небето идва любовта“ бе закрит от кмета г-н Даулов, който покани изпълнителите догодина по същото време отново на празник в село Чавдар.

В МЕСТНОСТТА „СВ. ПЕТКА” – СЕЛО ЧАВДАР   Екстериорна изложба на ловни кучета
Prev Post В МЕСТНОСТТА „СВ. ПЕТКА” – СЕЛО ЧАВДАР Екстериорна изложба на ловни кучета
ПОСЛЕДЕН ЧАС В ДЕТСКАТА ГРАДИНА  За бъдещи първокласници в Пирдоп
Next Post ПОСЛЕДЕН ЧАС В ДЕТСКАТА ГРАДИНА За бъдещи първокласници в Пирдоп
Related Posts

Leave a Comment: