В Община Чавдар сведоха глави пред свидния син на България

  • 0
  • 61 преглеждания

Всяка година България свежда глава пред паметта на Апостола на Свободата – Васил Иванов Кунчев – Левски. На 18 февруари в Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” в село Чавдар бе отбелязана 148-та годишнина от обесването на Йеродякон Игнатий. Поклонението се състоя във фоайето на учебното заведение, където ученици представиха литературно - музикална композиция, посветена на великия син на Отечеството.

Учениците изпълниха стихове и песни за святото дело на Дякона и драматизираха моменти от неговия живот. Събитието беше уважено от служителите на ОбА и читалище „Надежда”.

Възпитаниците на училището изработиха постери за запознаване на присъстващите с живота и делото на Апостола, на които българите по цял свят се прекланят. „Българската земя вечно ще тръпне от стъпките на Левски, оставили в душите ни с усет за трайност и величие!”, заявиха от училището.

На същата дата се проведе и открит урок по гражданско образование в Подготвителната група, с преподаватели Мария Домусчиева и Невелина Сараджова. Урокът стартира с поднасяне на цветя и венец от най-малките пред портрета на Васил Левски. Заниманието, наситено с родолюбие, уважение и преклонение към делото и живота на Апостола, продължи със стихотворения, песни и учебни игри. Атмосферата беше наситена с почит, уважение и интерес към великия българин. Децата бяха щастливи, че при тях са дошли гости, които останаха очаровани от техните знания.

Венци и цветя бяха поднесени на барелефа на Левски, намиращ се на сградата на читалище „Надежда“, на едноименния площад от всички ученици, учители, читалищни дейци, от ОбА и граждани. Във фоайето на читалището беше подредена тематична изложба, като от културната институция споделиха задоволството си и благодарност към приятел на читалището, който дари голям портрет на Апостола.

Учреди се Сдружение „Фонд за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в общините Челопеч, Чавдар и Златица“
Prev Post Учреди се Сдружение „Фонд за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в общините Челопеч, Чавдар и Златица“
ОТНОВО НА КИНО ОТ ВКЪЩИ  За втора година компанията осигурява билети на служители за Master of Art
Next Post ОТНОВО НА КИНО ОТ ВКЪЩИ За втора година компанията осигурява билети на служители за Master of Art
Related Posts

Leave a Comment: