В ОКОЛНОСТИТЕ НА КОПРИВЩИЦА Два тура по конен спорт

  • 0
  • 108 преглеждания

На 5 и 6 август в Копривщица се проведоха две състезания по конен спорт – Международен турнир, с ранг една  и две звезди, който е с дистанция 80 километра и Държавно първенство на същото разстояние. Стартовете на участниците в състезанията бяха с начало от стадион „Георги Бенковски“. В съдийския състав имаше представители от България, Гърция, Чехия, Италия и Саудитска Арабия, информира Жанина Иванова, ветеринарен доктор, преглеждащ конете, участващи в турнирите и селекционер на националния отбор по издръжливост.

През втория ден на състезанието участниците преминаха разстояния от 60, 40 и 30 км. В Държавното първенство по издръжливост взеха участие 12 състезатели от цялата страна, включително и от града домакин, които са към Клуб за конен спорт „Буцефал Ендюранс“. От Копривщица се състезаваха Инко Келчев с кон Замир, Русана и Миряна Цветанови с коне Заман и Зевзек, а малките любители на благородните животни, които помагаха на състезателите от възрожденския град бяха Велина Новакова, Веселин Вълков и Георги Дойчев.  На първите три места в надпреварата се класираха  Румен Боянов с кон Зениат от ККС „Буцефал“, Ваня Лазарова с кон Тахира и Магдалинка Ванева с кон Кариа от ККС „Проф. Рангел Караиванов“.

В международния турнир  с ранг една звезда участниците в надпреварата бяха 16 от България и Турция. В него се състезаваха и тримата жокеи от Копривщица.  Атанас Танев с кон Азалия, Румен Боянов с кон Зениат и Хаки Язици с кон Мон Спейс, и тримата от България, се класираха на призовите места. Награждаването се извърши на стадион „Георги Бенковски“ – Копривщица. Въпреки големите горещини през двата дни, участници покриха нормативите.

В ГРАДА НА ПЪРВАТА ПУШКА
Prev Post В ГРАДА НА ПЪРВАТА ПУШКА
ТАНЦЬОРИ ОТ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД
Next Post ТАНЦЬОРИ ОТ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД
Related Posts

Leave a Comment: